Життя без пенсії? Чого чекати українцям, які не напрацювали трудового стажу, але досягли пенсійного віку

В Україні громадяни, які взагалі не напрацювали страхового стажу при досягненні пенсійного віку - можуть претендувати на допомогу від держави, передають Патріоти України.

Такі виплати не є пенсією, а лише тимчасовою державною соціальною допомогою непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку — 65 років, повідомляє «Дія».

Варто зауважити, що пенсіонеру не завжди можуть призначити виплати, і навіть відмовити у них. Таке рішення можуть ухвалити в тому випадку, якщо в особи знайдуть незадекларовані доходи, значні покупки та витрати і якщо у власності є більше одного автомобіля та інше.

Розмір тимчасової соціальної допомоги є досить скромним і становить 2 361 гривню щомісяця. Щоб отримати ці кошти, пенсіонер має звернутися до місцевого центру соціального захисту. А саме рішення про призначення тимчасової допомоги приймається відповідним органом упродовж 10 календарних днів з дня звернення.

Якщо є надстаж: Скільки українцям доплачують до пенсії за переробку

неділя, 19 травень 2024, 9:48

Українці можуть отримувати пенсійні виплати за віком або за стажем. У разі нестачі стажу, його можна докупити. Однак, багато пенсіонерів мають понаднормовий стаж і цікавляться, чи можливо його продати, особливо якщо їхні пенсійні виплати невисокі. В Ук...

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....