Життя без російсьої "Дружби": Угорщина знайшла спосіб забезпечити себе нафтою, - Сійярто

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто

Угорщина завершує переговори про забезпечення себе нафтою після того, як ускладнився транзит нафти російського Лукойлу через Україну. Про це 21 серпня заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передають Патріоти України з посиланням на МТІ.

Він поскаржився на те, що Європейський Союз не хоче допомогти Угорщині вирішити проблему з транзитом нафти Лукойлу через Україну, яка "порушила Угоду про асоціацію".

"Тому зараз повним ходом йдуть переговори щодо забезпечення збалансованого постачання нафти для Угорщини в довгостроковій перспективі, незважаючи на українські заходи і на те, що Європейська комісія нам не допомагає", - заявив Сійярто.

За його словами, ці переговори "вже наближаються до фінішної прямої", тому "ми можемо гарантувати постачання нафти в Угорщину в довгостроковій перспективі, незважаючи на заходи і недбалість Києва і Брюсселя".

Сійярто запевнив, що з постачанням газу (теж переважно з Росії) до Угорщини немає ніяких проблем попри бойові дії в Курській області, де розташована газорозподільча станція Суджа.

Українцям готують нову пенсійну систему вже з 2026 року: Ось що зміниться

четвер, 22 серпень 2024, 20:00

Уряд України планує запровадити накопичувальне пенсійне забезпечення, яке включатиме обов’язкову та добровільну накопичувальні системи разом із солідарною. Очікується, що нові правила будуть ухвалені на початку 2025 року, а повне впровадження системи п...

Удар для населення: У МВФ розповіли, чому на їхню думку Україна має підвищити податки

четвер, 22 серпень 2024, 19:40

У Міжнародному валютному фонді підтримують підвищення податків в Україні, адже в майбутньому це може лише позитивно позначитися на деяких речах. Про це заявив очільник місії в Україні Гевін Грей під час дискусії Центру економічної стратегії, пише "Інт...