Жити зовсім по-новому: Мінрегіон збирається поламати ринок оренди житла

Завершується розробка законопроекту, який виведе з тіні ринок оренди житла.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України завершує розробку законопроекту, який виведе з тіні ринок оренди житла. Про це йдеться в повідомленні Мінрегіону, інформують Патріоти України.

«Сьогодні в Європі приблизно 60-70% усього житла – орендне. При цьому в Україні цей показник офіційно не перевищує 5-10%. Тобто, 90% ринку орендного житла перебуває в тіні…Ми хочемо законодавчо врегулювати це питання, створити чіткі та справедливі правила на цьому ринку», – сказав міністр регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Міністр додав, що прийняття відповідного закону може знизити орендну вартість і буде сприяти припливу інвестицій. За оцінками Мінрегіону, для соціально незахищених категорій вартість оренди може в підсумку впасти на 30%.

Розглядається поділ поняття орендного житла:

  • муніципальне орендне житло, замовником якого є місцева влада, і яке може надаватися молодим сім’ям, працівникам соціальної і бюджетної сфери, молодим фахівцям.
  • орендне житло, яке перебуватиме на балансі центральних органів державної влади і надаватися їхнім співробітникам.
  • комерційне орендне житло, яке будуть будувати приватні компанії.

За даними Державної служби статистики, в Україні середня плата за місячну оренду однокімнатної квартири в 2018 році склала 3352 грн. У Києві цей показник склав 6636 грн.


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...