"Жизнь налаживается": Білорусь відновила експорт нафтопродуктів

Призупинення експорту нафтопродуктів з Білорусі скасовано. Про це заявив голова концерну "Белнефтехим" Андрій Рибаков, повідомляють Патріоти України з посиланням на БЕЛТА.

"Це був невеликий період призупинення. Призупинення скасовано. Хоча ми поки не вийшли на ті обсяги експорту, які прописувалися нами в бізнес-плані. Але сам експорт у нас не під забороною", - сказав керівник концерну.

Рибаков пояснив, що для будь-якої нафтопереробки є певний найбільш ефективний радіус реалізації продукції.

"Далі логістика починає вступати в силу, - зазначив він. - Звичайно, найближчі ринки будуть найефективніші. Подальша реалізація - через порти, на дальній периметр - буде вже виходити з кон'юнктури того ринку, на який ми будемо поставляти.І взагалі з кон'юнктури світових цін на нафтопродукти. Але найефективніші ринки - це національний і найближчі. На них і будемо в першу чергу орієнтуватися".

Як повідомлялося раніше, Білорусь припиняла експорт нафтопродуктів, щоб гарантовано забезпечити потреби внутрішнього ринку. Експорт нафтопродуктів був зупинений після того, як РФ припинила постачання нафти в Білорусь.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...