Зірки усміхаються гречкосіям: Торговельна війна Китаю та США дуже допомогла українським виробникам кукурудзи

Американські фермери через втрату традиційного замовника негодують на Трампа, а українські аграрії завоювали для себе новий ринок збуту.

Україна майже повністю закрила потреби Китаю в імпорті кукурудзи. До Піднебесної цьогоріч продано 4 млн тонн цього продукту, повідомляють Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

В Америці вже лунають невдоволені втратою ринку збуту голоси. Зокрема, конгресвумен від штату Іллінойс Робін Келлі. "Велика частина кукурудзи надходила до Китаю з Іллінойса до того, як провальна торговельна війна Трампа вбила наш доступ до ринків", - зауважила політик.

Тим часом американські аналітики зауважують, що врожайність кукурудзи в Україні досягла рівня ЄС, а в перспективі саме наша країна може стати основним експортером кукурудзи у світі.Такий обсяг торгівлі забезпечив 80% потреб Китаю в кукурудзі. Раніше практично на 100% попит задовольняли Сполучені Штати Америки, однак через торговельну війну між Вашингтоном і Пекіном китайці переорієнтувалися на українських постачальників. США продали Китаю всього 0,3 млн тонн, тобто менше 10% потреб економіки країни.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...