Злет чи падіння? Експерт дав прогноз, яким буде курс долара в Україні восени

Курс долара в Україні восени на міжбанку перебуватиме в межах коридору купівель/продажів 41,00-41,70 грн/дол, а на готівковому ринку - від 40,90 до 42 грн/дол. Такий прогноз дав аналітик Олексій Козирєв, передають Патріоти України.

Він вважає, що, найімовірніше, наразі НБУ продовжить політику поступової девальвації гривні з темпами в 5-15 копійок на тиждень на доларі та періодичними невеликими ситуативними її зміцненнями.

"У цьому разі за мого прогнозу на ці два-три місяці щодо пари євро/долар від 1,095 до 1,12 долара за євро та вищевказаних котирувань українського міжбанку і готівкового ринку, коридор коливань щодо євро у вересні-листопаді цього року буде в межах: міжбанк щодо євро - від 44,89 до 46,70 грн, на готівковому ринку - коридор цінників за євровалютою буде в межах від 44,78 до 47,04 грн", - зазначив аналітик.

Транзакції на десятки мільярдів у підвішеному стані: Російським компаніям все складніше проводити платежі з Китаєм

п’ятниця, 30 серпень 2024, 22:40

Деякі російські компанії зіштовхнулися зі збільшенням затримок та зростанням витратами за платежі з торговими партнерами в Китаї. Транзакції на десятки мільярдів юанів залишаються у підвішеному стані. Про це пише Reuters із посиланням на співрозмовникі...

Подоляк спростував дату припинення транзиту російської нафти по "Дружбі"

п’ятниця, 30 серпень 2024, 20:49

В Офісі Президента спростували раніше поширену інформацію про зупинку транспортування російської нафти до Європи. Там стверджують, що Україна повноцінно буде виконувати свої зобов'язання до завершення дії відповідних угод. Про це повідомив радник Офісу...