Злетять ціни на бензин і автогаз: В Україні планують різко збільшити акцизи на паливо

В Україні запропонували збільшити акцизи на паливо для автомобілів. Це може стати причиною подорожчання бензину і автогазу, передають Патріоти України.

З ініціативою збільшення акцизів виступило Міністерство фінансів. Відповідний законопроект вже розроблено, повідомляє "Судово-юридична газета".

Відзначається, що в Україні планують привести податки на паливо відповідно до директив Євросоюзу. Зокрема, акциз на газ для авто поетапно збільшиться більш ніж в два рази — з 52 до 125 євро за 1000 літрів. Це мінімально можливий розмір, передбачений Директивою ЄС.

Звернемо увагу на те, що акциз на бензин планують спочатку збільшити до 213 євро за 1000 літрів. Водночас до 2028 року планується поступове збільшення ставок акцизів на бензин і дизель до понад 300 євро — мінімального рівня, встановленого директивами ЄС.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...