Злякались санкцій? Російський мобільний оператор йде з України

МТС продасть свій бізнес в Україні за ціною $734 млн - він відійде OOO Telco Solutions and Investments, що є дочірньою компанією азербайджанської Bakcell. При цьому, як відзначають у компанії, це ніяк не відіб'ється на якості мобільного зв'язку, передають Патріоти України.

Операцію МТС проведе через дочірню компанію Allegretto Holding S.a.r.l., що зареєстровано в Люксембурзі. Азербайджанській компанії відійде зареєстрована в Нідерландах Preludium BV, яка, в свою чергу, виступає єдиним акціонером "Vodafone Україна".

Як запевняють в МТС, зміна власника не вплине на операційну діяльність "Vodafone Україна". Компанія продовжить надавати послуги під брендом Vodafone і виконувати всі зобов'язання перед співробітниками, клієнтами та партнерами.

"З придбанням Vodafone Україна, другого на ринку України телекомунікаційного оператора, ми продовжуємо стратегію розширення міжнародної присутності та виходу на нові ринки компаній, що входять в групу компаній NEQSOL Holding. Телекомунікаційна галузь є одним із пріоритетних напрямів роботи нашої групи, тому ми постійно інвестуємо в інноваційні та надійні телекомунікаційні рішення, – прокоментував заступник голови Ради Директорів Юсиф Джаббаров, СЕО NEQSOL Holding. – Стан бізнесу, темпи зростання та ефективність діяльності Vodafone Україна є надійним підґрунтям для подальшого розвитку. Тому ми готові інвестувати, щоб далі впроваджувати інновації й передові технології в Україні".

Додамо, що Bakcell - це азербайджанський оператор стільникового зв'язку, який засновано в 1994 році. В Азербайджані у компанії більше 4 млн. абонентів. Перехід до неї "Vodafone Україна" на початку листопада схвалив Антимонопольний комітет України.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...