"Зміняться межі курсових коливань": Експерт спрогнозував, що буде з доларом в Україні до початку липня

Наприкінці червня-початку липня на готівковому валютному ринку очікується, що умовні межі допустимих коливань курсу долара будуть на рівні 37-38 грн/$. При цьому тяжітиме він до нижніх позначок "коридору" - 37 грн/$, передають Патріоти України.

Водночас припускається, що наступного тижня можливі незначні "протинання" меж курсів долара та євро не матимуть системний характер: курси повернуться до звичного "фарватера". Такий прогноз у коментарі OBOZREVATEL озвучив Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку.

Очікується, що наступного тижня суттєво не зміниться амплітуда коливань, яка не перевищить 0,3 грн/$. При цьому різниця між курсами покупки і продажу залишиться в діапазоні 0,15-0,25 грн.

"Зараз, великим рахунком, ані події на фронті, ані божевільна руйнівна жорстокість країни-агресора не є чинниками, що здатні суттєво розхитати ситуацію на валютному ринку. Є єдиний чинник, що може тиснути на ринок, але він цілком ірраціональний і пов’язаний з настроями громадян, психологічною стійкістю до нових випробувань. Загалом, з високою вірогідністю, ситуація на готівковому ринку залишиться максимально прогнозованою і стабільною", – зазначає експерт.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...