Зможе транспортувати енергії близько 200 мегават-годин: В Японії побудують танкер для перевезення електрики

Японська компанія PowerX збирається розробити тримаран Power ARK 100 для транспортування електрики з прибережних вітряних ферм. Судно буде нести 100 акумуляторних батарей загальною ємністю 200 мегават-годин - приблизно стільки електрики споживають 22 тисячі японських домогосподарств за день, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Японія оточена глибокими прибережними водами, тому умови для створення вітряних станцій у неї обмежені. Зазвичай електрику від морських турбін потрапляє на берег за допомогою кабелів, що проходять по дну моря. Вони можуть бути довгими, як той, що з'єднує норвезьку комуну Сульдал з британським містом Блайт. Прокладати такі кабелі дорого, і при цьому вони підпадають під вплив природних катаклізмів.
Компанія PowerX планує розробити тримаран Power ARK 100, який дозволить з більшою свободою перевозити електрику з прибережних вітряних ферм, ніж це можуть дозволити кабелі. На нього встановлять сто акумуляторних батарей загальною ємністю 200 мегават-годин - стільки електрики в день споживають 22 тисячі японських домогосподарств.
При довжині 100,5 метра і шириною 21,9 метра водотоннажність Power ARK 100 буде 2,2 тисячі тонн. Крейсерська швидкість судна складе сім вузлів, а максимальна - 14 вузлів. Воно зможе переміщатися на відстань до 300 кілометрів. Будівництво тримарана має завершитися в 2025 році.
Щоб повністю реалізувати свою концепцію, PowerX також створить підприємство для складання батарей, які будуть використовуватися на трімарані. Вона планує до 2023 року досягти виробничої потужності в одну гігават-годину, а до 2028 - п'ять гігават-годин.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...