Змушені виживати: Чиновниця назвала категорію пенсіонерів, яких найбільше недооцінила держава

Люди, які весь вік пропрацювали у колгоспі, нині отримують пенсію близько 3 тис. грн, що лише на кілька сотень гривень більше за ту, яку отримують ті, хто взагалі не працював. На це в інтерв’ю "Главкому" звернула увагу заслужена працівниця соціальної сфери України, заступниця керівника Управління соціального захисту Шевченківської районної адміністрації у столиці Тетяна Зінченко, передають Патріоти України.

«У селах пенсіонери, які працювали у колгоспах, вони всі на мінімальній. А праця там яка була пекельна: на полі, під сонцем, без води... І зараз біля 3000 грн?», – зауважила фахівчиня.

Зінченко зазначила, що за роки Незалежності цією проблемою ніхто не переймався: «Бувало, депутати приходили до мене з різних питань. І я з одним з них спілкувалася. Він запитує: а скільки там зараз мінімальна? Я йому й кажу скільки вона було на той момент: умовно 2300. А він перепитує: 2300 в день? Я кажу: у місяць. У нього такі очі… І це не смішно. І це не казка. Це я вам описую епізод зі свого життя. Я здивувалась: невже він взагалі не чув нічого».

Заслужена працівниця соціальної сфери висловилася і про тих громадян, які працювали за кордоном, а тепер повертаються в Україну і просять про соціальну пенсію, навіть не маючи при цьому мінімального стажу. «Ну ти ж працював там (за кордоном – «Главком») 20-30 років, але «давай пенсію» тут, в Україні. Бо «не може вижити». Причому, коли вони її (соціальну пенсію – «Главком») отримали, їдуть собі далі», – розповіла Зінченко.

"Занадто багато чинників...":Що буде з курсом долара в Україні

неділя, 18 серпень 2024, 13:30

В Україні курс долара у більшості обмінників фінкомпаній та працюючих вихідними відділень банків перебуватиме в межах коридору: прийом від 40,60 до 41,30 гривень та продаж від 41,35 до 41,65 гривень. А курс євро власники обмінників 17−18 серпня виставл...

Українцям масово відмовляють у субсидіях: Що робити, аби все-таки отримати допомогу від держави

неділя, 18 серпень 2024, 13:15

В умовах повномасштабної війни держава продовжує адресно підтримувати тих українців, хто цього потребує - зокрема, надаючи житлові субсидії. При цьому нині в Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу - без збирання довідок та витрачання...