Змусять платити більше: Чому ціни на багато популярних продуктів скоро можуть злетіти

Через відключення електроенергії та спеку молочні господарства України втратили частину надоїв, через що вартість їхньої продукції зросла. Через це молоко та молочні товари можуть зрости і для кінцевого споживача - звичайних українців, передають Патріоти України.

Як повідомили в Асоціації виробників молока, зростання ціни пов’язано з погодними умовами та російською агресією. Ракетні удари з боку РФ стали причиною перебоїв в роботі систем вентиляції на молочних фермах, що разом зі спекою спровокувало теплові удари у корів.

Через це обсяги надоїв впали на 20-30%. Через це середньозважена закупівельна ціна на молоко у серпні склала 14,25 грн/кг – це на 44 копійок більше, ніж у липні.

"Скоріш за все, недостатня кількість молока, яка надходить від молочно-товарних ферм, а також дорожчання молочних жирів сприятимуть зростанню цін на сире молоко в другій половині серпня. Перспективи росту цін в вересні залежатимуть від попиту і купівельної активності споживачів на внутрішньому ринку. Дорожчання сировини та довгострокове збільшення витрат на енергоносії вірогідно впливатимуть на ціни на свіжі молочні продукти на внутрішньому ринку", – зауважили виробники молока.

В асоціації зазначили, що близько 70% молока, яке йде на переробку, споживається всередині країни. Близько половини цього обсягу використовується у виробництві свіжих молочних продуктів.

На ціни молочної продукції також впливає низька купівельна спроможність населення, а також наявність значних запасів сухого молока на складах в Україні.

"Занадто багато чинників...":Що буде з курсом долара в Україні

неділя, 18 серпень 2024, 13:30

В Україні курс долара у більшості обмінників фінкомпаній та працюючих вихідними відділень банків перебуватиме в межах коридору: прийом від 40,60 до 41,30 гривень та продаж від 41,35 до 41,65 гривень. А курс євро власники обмінників 17−18 серпня виставл...

Українцям масово відмовляють у субсидіях: Що робити, аби все-таки отримати допомогу від держави

неділя, 18 серпень 2024, 13:15

В умовах повномасштабної війни держава продовжує адресно підтримувати тих українців, хто цього потребує - зокрема, надаючи житлові субсидії. При цьому нині в Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу - без збирання довідок та витрачання...