Врятувати гвинтокрилі ВПС: "Мотор Січ" у дві зміни працює, щоб забезпечити ЗСУ гостродефіцитними лопатями, ще й новітньої модифікації

Для організації виробництва запорізькі авіабудівники придбали унікальне високотехнологічне обладнання, аналогів якому немає на території України, а також був підготовлений персонал для роботи з ним.

З’явились нові подробиці про вітчизняні лопаті для гелікоптерів – багатоцільового Мі-8 та ударного Мі-24. Розказав про них Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості у Кабінет Міністрів України Олег Уруський. Інформацію про це він озвучив на фоні повідомлення, що ударний гелікоптер Мі-24 вперше піднявся у небо з українськими лопатями, інформують Патріоти України.

Сьогодні на Льотно-випробувальному комплексі АТ «Мотор Січ» розпочалися льотні випробування композитних лопатей для вертольотів Мі-8 та металевих – для Мі-24 українського виробництва.

Насправді, це визначна подія для України, адже вона увійшла в п’ятірку держав світу, які виготовляють лопаті для важких вертольотів! А це значить ми маємо нові можливості для української армійської авіації та перспективи для розвитку експортних ринків, прокоментував цю подію Олег Уруський.

Розробкою та виробництвом вітчизняного аналогу край-важливої продукції для армійської авіації займалось запорізьке підприємство «Мотор-Січ». Для організації виробництва запорізькі авіабудівники придбали унікальне високотехнологічне обладнання, аналогів якому немає на території України, а також був підготовлений персонал для роботи з ним.

Раніше поставку вітчизняних лопатей у 2021 році для потреб армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ анонсував Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак.

Свого часу вітчизняні фахівці взялися за розробку й виробництво лопатей, наразі підприємство працює у дві зміни, щоб уже наступного року почати поставки лопатей до вертольотів нашого війська, – розказав Руслан Хомчак

У грудні 2019 року перший заступник Начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук відповідаючи на питання щодо вирішення проблеми з дефіцитом лопатей до українських військових гелікоптерів сказав, що у 2020 році підприємство «Мотор Січ» надасть зразки на випробування у ЗСУ.

В разі якщо ці тестування виявились би вдалими, то це б дало змогу розпочати їх постачання для армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ. Роботи з освоєння виробництва лопатей на підприємстві «Мотор Січ» розпочали ще декілька років тому за обігові кошти підприємства.

Сума неприємно здивує! Яку пенсію можна отримати із зарплатою вдвічі вищою за середню

субота, 18 травень 2024, 6:47

В Україні із зарплатою вдвічі вищою за середню (це понад 33 тис. грн за даними Пенсійного фонду) можна отримати пенсію у розмірі 9 491,5 грн. Така пенсія можлива за умови наявності 35 років стажу. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з оста...

Пошкодження виявились далеко не дрібними, як запевняв російський офіціоз: НПЗ у Туапсе вдруге зупинився після атаки дронів

субота, 18 травень 2024, 4:15

Унаслідок нічної атаки українських дронів по нафтопереробному заводі у російському Туапсе пошкоджено установку з виробництва зріджених вуглеводневих газів. Через це завод призупинив свою роботу, пише Reuters. . "На горіння зрідженого вуглеводневого га...