Значно менше української мінімалки: Стало відомо про жебрацькі зарплати в "ДНР"

Жителі в "ДНР" заробляють у три-чотири рази менше, ніж на підконтрольній Україні території Донецької області. Так, згідно з даними "Республіканського центру зайнятості", в Донецьку шукають вчителів на зарплату 1,4 тис. грн, а медиків - 2 тис. грн, повідомляють Патріоти України.

Так, згідно з даними "Центру зайнятості", навіть інженери, які в промислових регіонах традиційно заробляли вище середнього, нині можуть розраховувати на заробітну плату в розмірі 2,1 тис. грн.

У більшості розміщених вакансій заробітна плата не дотягує навіть до мінімального на підконтрольній Україні території рівня. Зазначимо, що розмір мінімальної зарплати нині становить 4173 грн.

Для прикладу, лікарів у Донецьку шукають на зарплату 1,8 тис. грн. А якщо цей самий фахівець переїде, наприклад, у Бахмут Донецької області (підконтрольна Україні територія), зможе заробляти щонайменше 6 тис. грн. Різниця – у 3,3 раза. В "ДНР" залишаються одиниці: ті, хто не може виїхати, або ж переконані сепаратисти.

Мінімальна зарплата в "ДНР" – трохи більше 1 тис. грн (2,5 тис. рублів). Пенсіонери, які вирішили залишитися на непідконтрольній території України, отримують приблизно 1,2 тис. грн. А середня зарплата в "республіці" не досягає і 3 тис. грн. Платять у російських рублях.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...