Знайшли "найбагатших"? Цукор в Україні коштує вдвічі дорожче, ніж у Європі

В Україні ціна цукру майже вдвічі вища, ніж у Європі. Це стало причиною подорожчання кондитерських виробів на 15-20% в країні. Виробники почали програвати конкуренцію фірмам з-за кордону. Ситуація пов'язана з дефіцитом сировини. При цьому стабілізувати її можуть нові імпортні поставки. Про це розповів президент асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк, повідомляє "Сегодня", передають Патріоти України.

"Протягом вже 11 місяців наша переробка отримує цукор за найвищою в світі ціною. Вартість цукру на Лондонській біржі впала до $432 за тонну, в той час як в Україні ціна зросла до більш ніж $780 за тонну. Тобто сьогодні ціна на цукор в Україні майже в два рази вище, ніж європейська ціна", – заявив фахівець.

Нагадаємо, в Україні знижується вартість овочів і фруктів через дозрівання нових партій. Так, подешевшала малина, вишня і морква. У свою чергу кабачки і черешня в країні подорожчали. Так, на оптовому фермерському ринку "Неждана", що в селі Великі Копані Херсонської області, помідори продаються по 19-25 грн/кг. Ціни на огірки продаються в діапазоні 9-10 грн/кг.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...