
Українцям краще не купувати молочні продукти на ринках, бо виробники часто нехтують тим, що додавати у склад продукції. Про це розповів виконавчий директор Спілки молочних підприємств Арсен Дідур в інтерв'ю ЕП, передають Патріоти України.
"Знаю на ринку різних вундеркіндів і розумію, на що вони здатні. Скажімо так: рослинні жири – це найменше із зол, що може бути в тій продукції", - повідомив він.
За його словами, для розкислення деякі виробники використовують соду, а для підняття білка - азот або сечовину. "Молоко на ринку відрізняється відсутністю мікробіологічної чистоти та контролю за наявністю антибіотиків", - продовжив Дідур.
Він підкреслив, що купувати таке молоко – це об’єктивно ризикувати власним здоров’ям. "У молоці від населення як мінімум мільйон соматичних клітин (мікробів). У молоці, яке приймається в Європейському Союзі від фермерів, повинно бути не більше 50 тисяч", - підсумував він.
У проєкті держбюджету-2026, де дефіцит сягнув рекордних 18,5% ВВП, закладено суттєве збільшення витрат на народних депутатів - доплати на їхнє “утримання” зростають на 120 тисяч гривень. Після перерахунку загальний місячний дохід парламентарів становит...
В Україні планують із 2027 року змінити правила для ФОПів, зокрема запровадити обов’язкову сплату податку на додану вартість (ПДВ) після перевищення встановленого ліміту обороту. Також готується оподаткування доходів із цифрових платформ та міжнародних...