"Знаю на ринку різних вундеркіндів і розумію, на що вони здатні": Експерт пояснив, що можуть домішувати в молочку

Українцям краще не купувати молочні продукти на ринках, бо виробники часто нехтують тим, що додавати у склад продукції. Про це розповів виконавчий директор Спілки молочних підприємств Арсен Дідур в інтерв'ю ЕП, передають Патріоти України.

"Знаю на ринку різних вундеркіндів і розумію, на що вони здатні. Скажімо так: рослинні жири – це найменше із зол, що може бути в тій продукції", - повідомив він.

За його словами, для розкислення деякі виробники використовують соду, а для підняття білка - азот або сечовину. "Молоко на ринку відрізняється відсутністю мікробіологічної чистоти та контролю за наявністю антибіотиків", - продовжив Дідур.

Він підкреслив, що купувати таке молоко – це об’єктивно ризикувати власним здоров’ям. "У молоці від населення як мінімум мільйон соматичних клітин (мікробів). У молоці, яке приймається в Європейському Союзі від фермерів, повинно бути не більше 50 тисяч", - підсумував він.

Варто знати! Грошові перекази відстежуватимуть по-новому - що зміниться

неділя, 16 листопад 2025, 23:25

Вже з 22 листопада 2025 року усі грошові перекази та розрахунки в системі SWIFT будуть відстежуватися "в цифрі". Такі зміни пов'язані з переходом на єдиний стандарт ISO 20022 CBPR+. Про це повідомив директор Інституту розвитку економіки України Олексан...

Удар по кишені! Ціна популярного продукту злетіла на 42% - що в Україні найсильніше подорожчало за рік

неділя, 16 листопад 2025, 18:54

В Україні за підсумками жовтня-2025 зафіксовано найнижчу інфляцію в поточному році. У річному обчисленні зростання цін сповільнилося з 11,9% до 10,9% до жовтня-2024. Одним із ключових драйверів загальної інфляції залишилося подорожчання продуктів харчу...