
Українцям краще не купувати молочні продукти на ринках, бо виробники часто нехтують тим, що додавати у склад продукції. Про це розповів виконавчий директор Спілки молочних підприємств Арсен Дідур в інтерв'ю ЕП, передають Патріоти України.
"Знаю на ринку різних вундеркіндів і розумію, на що вони здатні. Скажімо так: рослинні жири – це найменше із зол, що може бути в тій продукції", - повідомив він.
За його словами, для розкислення деякі виробники використовують соду, а для підняття білка - азот або сечовину. "Молоко на ринку відрізняється відсутністю мікробіологічної чистоти та контролю за наявністю антибіотиків", - продовжив Дідур.
Він підкреслив, що купувати таке молоко – це об’єктивно ризикувати власним здоров’ям. "У молоці від населення як мінімум мільйон соматичних клітин (мікробів). У молоці, яке приймається в Європейському Союзі від фермерів, повинно бути не більше 50 тисяч", - підсумував він.
В Україні очікується здорожчання пального - зокрема, бензину. При чому, суттєве: в експертному середовищі не виключають сценарію, за якого вже в січні 2026 року кожні 10 днів пальне додаватиме в ціні по 50-60 коп./л. Причина ж цього – нові акцизи, які ...
Українські пенсіонери, які отримують пенсію по інвалідності, можуть суттєво збільшити соцвиплати. Але таким людям потрібно буде деякий час офіційно попрацювати до свого 60-річчя. Потім вони можуть подати заяву на перехід на пенсію за віком, передають П...