Знімати готівку без банкоматів: Українцям готують важливе нововведення

Українцям можуть дозволити знімати готівку у касах магазинів чи кафе. Відповідну пропозицію Нацбанк виніс на обговорення громадськості, передають Патріоти України.

Таким чином, регулятор може дозволити громадянам отримувати готівку з кас підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг, які застосовують реєстратори розрахункових операцій, повідомила прес-служба НБУ.

Це вплине на зменшення рівня тіньової торгівлі, подальшого розвитку безготівкових розрахунків, зростання фінансової інклюзії громадян. Крім того, такі норми містить прийнятий закон про внесення змін до закону про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...