Знову буде суд? Росія відмовляється платити Україні за Крим

Росія оскаржила у Верховному суді Швейцарії рішення міжнародного арбітражу про стягнення з неї на користь "Укрнафти" 44,4 млн доларів компенсації за конфіскацію майна компанії в окупованому Криму. Про це заявляє прес-служба Міністерства юстиції РФ, повідомляють Патріоти України.

"27 травня Росія подала до Верховного Суду Швейцарії заяви про скасування арбітражних рішень, винесених за позовами компаній "Укрнафта", "Стабіл" та інших. 31 травня суд підтвердив отримання заяв", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, ще у квітні 2014 року після анексії півострова Російською Федерацією незаконні збройні формування держави-агресора захопили адміністративні приміщення і 16 автозаправних станцій "Укрнафти".

Відзначається, що в заявах про скасування Росія привела розгорнуті аргументи, які нібито підтверджують неправомірність винесених арбітражними трибуналами рішень.

"По-перше, арбітри винесли рішення на користь позивачів, не встановивши при цьому, що півострів Крим є суверенною територією Росії. Проте, Трибунал постановив, що Росія несе відповідальність відповідно до норм двосторонньої угоди між Росією і Україною. По-друге, інвестиції позивачів були придбані незаконним способом, зокрема через корпоративні захоплення і незаконну приватизацію. Арбітражне рішення, що захищає такого інвестора, не може бути визнано і приведено у виконання в країнах з розвиненою системою права", - повідомили в Мін'юсті РФ.

"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...