Знову "не на часі": Лісовий розповів, скільки коштів потрібно для підвищення зарплат освітянам

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий заявив, що для збільшення зарплат представникам освітньої галузі додатково потрібно залучити 270 мільярдів гривень. Про це Лісовий заявив під час години питань до уряду, передають Патріоти України.

"Питання підняття зарплати для освітян, яке передбачено статтею 61 прикінцевих положень закону про освіту, передбачає підняття (зарплати - ред.) абсолютно для всіх освітян. Це правильно і справедливо, тому що і дошкільна освіта, і загальна середня освіта, і профтехосвіта, і фахова передвища, і вища освіта повинні бути справедливо і рівномірно підвищені", - сказав міністр.

Разом з тим, Лісовий вказав, що підвищення зарплат освітянам потребує додаткових 270 мільярдів гривень додатково і наразі невідомо, чи вдасться ці кошти залучити.

Наразі, за його словами, існує два варіанти підняття зарплат - поетапне та одночасне. Але для запуску цього процесу треба щонайменше 80 мільярдів гривень.

По кишені буде не всім: В Україні здорожчав популярний овоч, побивши рекорд за сім років

неділя, 13 жовтень 2024, 18:25

В Україні тепличні комбінати підвищують ціни на томати. Однією з причин стало суттєве зниження пропозиції тепличних овочів на ринку, попит на які залишається досить стабільним. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit, передають Патріоти України....

Частина українців з жовтня можуть платити за електроенергію по 2,64 грн: Як перейти на іншу ціну

неділя, 13 жовтень 2024, 17:53

В Україніз з 1 жовтня ті споживачі, які мають електричне опалення, можуть платити за струм по тарифу 2,64 грн за кВт*год (замість 4,32 грн). Ждя цього необхідно мати затверджений проєкт електричного опалення та подати документи. Пільговий тариф діятиме...