Знову шукатимуть "бандерівців"? У Росії стався вибух і спалахнула пожежа через прорив газопроводу (відео)

Вранці в Карелії сталася аварія – прорив магістрального газопроводу Волхов-Петрозаводськ. Внаслідок цього прогримів вибух та спалахнула пожежа. Вибух прогримів 3 серпня о 06:20, ймовірно, всередині газопроводу. На місце події виникла пожежа із висотою полум'я до 100 метрів, повідомляють Патріоти України.

Вогонь перекинувся на лісосмугу і охопив площу орієнтовно 2,5 гектара. О 06:57 газопровід перекрили, тиск газу зменшили, а горіння усунули. Внаслідок надзвичайної події постраждалих не виявили.

Основне горіння пожежники ліквідували приблизно о 9:00. За інформацією Мінприроди республіки, внаслідок пожежі вигоріла лісова підстилка. Залишилися невеликі осередки у лісовій зоні. Загрози розповсюдження лісової пожежі немає.

Також 3 серпня на складі маркетплейсу Ozon, який розташовується у російському місті Істра розпочалася масштабна пожежа. Площа займання становить 35 тисяч квадратних метрів. До ліквідації залучили пожежні вертольоти.

Як повідомляють росЗМІ, загальна площа складу – 40 тисяч квадратних метрів. Спершу стало відомо, що полум'я охопило половину приміщення. Утім за оновленими даними пожежа перекинулася на 35 тисяч квадратів. Також відомо, що в будівлі обвалився дах.

Співробітники кажуть, що причина пожежі – зварювальні роботи у недобудованому блоці. У компанії заявили, що пожежа почалася в окремому блоці фулфілмент-центру. Голова округу Істра виступив зі заявою, що займання відбулося через недотримання техніки безпеки.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...