"Зоряні війни" на планеті Земля: Вчені розробили лазерну систему пошуку комарів

Bzigo не знищує комарів сама, як «Зірка смерті», а тільки вказує на мету, якщо вона знаходиться на відстані не більше 8 метрів.

На виставці CES, яка пройшла в Лас-Вегасі з 7 по 10 січня 2020 року, була представлена особлива лазерна система виявлення Bzigo, яка використовує інфрачервону камеру, лазерний покажчик і систему інтелектуальних алгоритмів комп'ютерного зору, щоб визначити місцезнаходження комарів в кімнаті, передають Патріоти України.

На жаль, Bzigo не знищує комарів сама, як «Зірка смерті», а тільки вказує на мету, якщо вона знаходиться на відстані не більше 8 метрів. Потім безпечний для очей лазер підсвічує комара під час його приземлення і відправляє повідомлення на телефон користувача, якщо той раптом не помітив кровоссального сусіда. Людині залишається тільки встати і зачинити негідника в зазначеному місці, або, піймавши, миролюбно винести його з кімнати, якщо людина не сприймає насильства.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...