Зрада перемоги: Через падіння обсягів транзиту ГТС України частково працює в реверсному режимі

Попит споживачів в східних і південних регіонах України забезпечується транспортуванням газу з підземних сховищ по газопроводу "Союз" в напрямку захід - схід.

З початку 2020 року газотранспортна система (ГТС) України частково працює в реверсному режимі, що пов'язано з невеликими обсягами транзиту. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на українського оператора ОГТСУ.

Як пояснили газівники, попит споживачів в східних і південних регіонах України забезпечується транспортуванням газу з підземних сховищ по газопроводу "Союз" в напрямку захід - схід. "Відповідно, попередні інвестиції в підготовку реверсної схеми роботи ГТС себе виправдали", - зазначили в ОГТСУ.
При цьому оператору ГТС повністю оплачуються добові потужності на відповідних вхідних і вихідних точках. Оплата здійснюється з розрахунку заброньованого на 2020 рік обсягу 65 млрд кубометрів. Як вважають в компанії, "це підтверджує очевидні переваги принципу "качай або плати", який раніше було впроваджено в українське енергетичне законодавство відповідно до європейських норм".

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...