Зроблено в Росії, полагоджено росіянами: Щілини в блоці "Звезда" на МКС заліплять пластиліном

Вперше витік повітря на МКС зафіксували ще у вересні 2019 року.

У відсіку російського модуля "Звезда" Міжнародної космічної станції, де відбувається незначний витік повітря, місце ймовірної тріщини спробують герметизувати спеціальним пластиліном, інформують Патріоти України.

Як повідомляє агентство ria.ru, про це стало відомо з переговорів екіпажу з Землею, які транслює НАСА. Підмосковний центр управління польотами попросив російських космонавтів Анатолія Іванишина та Івана Вагнера, які знаходяться на орбіті, закрити можливі місця витоку пластиліном, який їм повинен передати американський астронавт Крістофер Кессіді. "Кріс повинен передати ось цей герметик, пластилін. Там особливість яка: в рукавичках треба працювати, потім розкачати, подивишся як тобі простіше буде", - порадив фахівець центру.

Заліпити герметиком доведеться два місця в проміжній камері модуля "Звезда" - в районі трубопроводів системи терморегулювання і в районі герметичної плати з хвилеводами широкосмугової системи зв'язку.

Вперше витік повітря на МКС зафіксували ще у вересні 2019 року, недавно його швидкість зросла в п'ять разів - з 270 грамів до 1,4 кілограма повітря в добу. Ймовірний отвір або тріщина може мати розмір 0,6-0,8 міліметра.

При цьому швидкість падіння тиску на МКС становить 1 міліметр ртутного стовпа за 8 годин і, за словами представників "Роскосмосу", не становить небезпеки для екіпажу і не перешкоджає польоту станції. Якщо екіпажу не вдасться тривалий час усунути витік, на станцію доведеться доставляти додаткові обсяги повітря.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...