Зроблено в Україні: Під новітні контрбатарейні РЛС "підігнали" й вітчизняні "колеса"

Нова РЛС готова до серійного виробництва для забезпечення Збройних Сил України.​

Базовою платформою для нового українського мобільного контрбатарейного радара 1Л221Е може стати самохідне шасі 8х8 - КрАЗ-7634НЕ, повідомляють Патріоти України.

У квітні стало відомо, що контрбатарейний радар 1Л220УК, який був розроблений КП НВК Іскра, що входить до складу ДК Укроборонпром, завершив польовий етап державних випробувань. Нова РЛС готова до серійного виробництва для забезпечення Збройних Сил України.

Нагадаємо, 1Л220УК складається з двох транспортних одиниць: антено-апаратна машина та машина управління з робочими місцями для персоналу. При цьому сам радар виконаний на базі напівпричепа й тягача 6х6 КрАЗ.

Своєю чергою, КП НВК Іскра працює над створенням більш досконалого сімейства контрбатарейних радарів. До його складу входять два види виробів - 1Л220Е та 1Л221Е, основною відмінністю яких є тип передавача та транспортна база.

У радарі 1Л220Е використаний центральний передавач, в якому головним елементом виступає електровакуумний прилад (багатопроменевий клістрон). Передавач радару 1Л221Е базується на твердотільних модулях, що побудовані на основі GaN підсилювальних елементах.

Антено-апаратна машина радару 1Л221Е виконана на базі шасі високої прохідності 8х8 та має повний привід, що забезпечує високу прохідність виробу та зменшує час розгортання/згортання. Тож в цьому радарі доволі висока швидкість часу розгортання/згортання - не перевищує 5/5 хвилин. Завдяки цьому радар 1Л221Е можна впевнено віднести до категорії високомобільних.

Судячи з проєкту, основним носієм нового радару, має стати вже відома вітчизняна платформа КрАЗ-7634НЕ 8х8 , вантажопідйомністю 27 т. Саме таке шасі використовується як платформа для пускової мобільного ракетного комплексу РК-360МЦ Нептун . Також на цій базі була помічена наземна радіолокаційна станція УКХ діапазону Бурштин-1800, що виробляється компанією Аеротехніка-МЛТ. Крім того, КрАЗ-7634НЕ 8х8 розглядається як носій високоточної системи залпового вогню Вільха з коригованими ракетами калібру 300 мм.


Джерело: Defense Express

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...