Зробити приємно Москві: Угорщина заявила про запровадження "суворих перевірок" транзитного зерна з України

Глава мінсільгоспу Угорщини Іштван Надь Будапешт "турбується" про угорських фермерів, на відміну від Брюсселя, стверджує Іштван Надь.

Угорщина вирішила встановити "суворі перевірки" якості та безпеки постачання зерна з України. Про це йдеться у заяві прес-служби угорського міністерства сільського господарства. "Угорський уряд захищає угорських виробників від бездіяльності Брюсселя, тому в нашій країні встановлюються суворі перевірки якості та безпеки харчового ланцюга для зерна, що надходить з України", - заявив глава відомства Іштван Надь.

Чиновник неодноразово наголосив, що угорські фермери "можуть розраховувати лише на уряд Угорщини", оскільки Брюссель нібито "не чує голосів європейських фермерів". "Ми не можемо допустити, щоб угорські фермери страждали через те, що коридор солідарності не працює належним чином", - стверджує він.

За його словами, Будапешт продовжить надавати всю допомогу та підтримку, щоб зерно досягло місця призначення, споживачів в Африці та на Близькому Сході, проте він запровадить "дуже жорсткий контроль" якості зерна, що надходить з України до Угорщини.

Глава мінсільгоспу також згадав, що Угорщина, Польща, Чехія, Словаччина, Румунія та Болгарія невипадково звернулися до Єврокомісії з проханням вжити негайних заходів щодо обмеження імпорту зерна з України.

"Імпортні зернові культури, вирощені в набагато менш суворих умовах виробництва, знижують ціни, викликаючи суттєву конкурентну позицію для фермерів у сусідніх з Україною країнах. Проте Брюссель не допомагає і продовжує нічого не робити для усунення невигідного конкурентного становища угорських фермерів", - стверджує Надь.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...