Зупинити кризу, поки не пізно: Зеленський пообіцяв знизити ціни на бензин та дизель

Президент України Володимир Зеленський оголосив про старт програми економічного патріотизму, яка передбачає зниження податкового навантаження на бізнес та зменшення перевірок. В результаті на українських АЗС має знизитися вартість бензину та дизельного палива, передають Патріоти України.

Зокрема, в Україні знизять ПДВ (податок на додану вартість) на бензин та дизельне паливо. Це дозволить знизити ціни на автомобільне паливо. На жаль, Зеленський не сказав, на скільки конкретно буде знижено ПДВ на бензин та ДП. Відомо лише, що це станеться вже найближчим часом.

Раніше цього тижня Нафтогазова Асоціація звернулася до Володимира Зеленського з проханням перейняти досвід країн ЄС та розглянути можливість зниження цін на пальне за рахунок зниження ПДВ та модернізації ставок акцизу. Пропонувалося знизити ставку ПДВ для пального з 20 до 7%.

Нафтогазова Асоціація вважає, що у цьому випадку втрати держбюджету від зниження ставки ПДВ можуть бути нівельовані додатковими надходженнями ПДВ та податку на прибуток від ліквідації корупційних та злочинних схем.

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...