"Звісно, наша енергосистема працює не так надійно": Експерт пояснив, за яких умов світло буде лише 4 години на добу

Якщо наші АЕС доведеться відключити від енергосистеми, то в нас будуть аварійні режими роботи, розповів Експерт з енергетики Сергій Дяченко, передають Патріоти України.

"Зокрема, електропостачання буде по 4-5 годин на добу. Такий сценарій розвитку подій дуже негативний. Втім, варто зауважити, що росіяни бʼють по розподільчій системі. Наші енергетики вже навчились дуже швидко її відновлювати. Також створені суттєві запаси електроенергії й швидко фахівці лагодять знищені розподільчі станції. До прикладу, під час останнього обстрілу. Через три тижні наша енергосистема запрацювала в нормальному режимі й ми йдемо майже без відключень світла", - пояснив Дяченко.

За словами експерта, якщо вдасться уникнути великих руйнувань в енергосистемі, то взимку можна очікувати на позитивний графік енергопостачання.

"Звісно, наша енергосистема працює не так надійно, як того хотілось би. Втім, зниження температур допомогло налагодити нашу енергосистему й графік відключень. Якщо все буде добре й ми уникнемо додаткових руйнувань нашої енергетичної системи, то зможемо пройти зиму в більш-менш нормальних умовах", - додав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...