Зима в Україні буде тяжкою! Який обігрівач краще та економніше: ТОП-6 варіантів для будинку

В Україні в розпал літнього періоду спостерігається істотне зростання попиту на товари обігріву. У торгових мережах говорять про те, що в липні відзначений підвищений попит на обігрівачі всіх типів. Ймовірно, він викликаний прогнозами експертів щодо майбутнього опалювального сезону, передають Патріоти України

Відзначається, що вже спостерігається ажіотаж – зростання в 20 разів запитів на обігрівачі, що є безпрецедентним. Розглянемо питання, який обігрівач краще і економніше.

Інверторний кондиціонер

Є надійним рішенням, яке збереже ваші гроші. Одна з головних переваг – невелике споживання електроенергії. Крім того, якісна техніка прослужить довго вірою і правдою. Серед головних недоліків виділяють те, що сам кондиціонер – річ не дешева. Крім того, ви ще розщедритеся на його установку, а також на періодичне обслуговування. При цьому будьте готові до того, що кондиціонер є складним електронним пристроєм. Тому ймовірні перепади і скачки напруги згубно впливають на його "мізки".

Масляний обігрівач

Один з найбільш поширених видів обігрівачів. Часто можна побачити, як в будинку і на дачі, так і в офісі. Серед основних переваг виділяють те, що масляний обігрівач не випалює кисень. Також відрізняється значною пожежобезпечністю, адже в конструкції передбачений як термостат, так і вбудований таймер. Однак він має і суттєві недоліки. Всі, хто використовує масляний обігрівач знають, що це досить громіздка і важка річ. Також для максимального нагріву буде потрібен певний час. А через високу температуру не підходить для кімнат, де знаходяться діти.

Електричний конвектор

Фахівці кажуть, що за технічними параметрами конвекторний обігрівач можна порівняти з простим масляним обігрівачем. Головною перевагою називають те, що є можливість його використання як основної системи опалення. Крім того, він також оснащений спеціальним обмежувачем, що дає можливість залишати прилад постійно підключеним до мережі. Однак можна знайти і недоліки, серед головних – велике споживання електроенергії і хоч і невелика, але сушка повітря.

Тепловентилятор

Мабуть, є найбільш простим і дешевим видом обігрівача. Він досить компактний і легкий, що робить його ідеальним при переїзді. Однак практично всі, хто коли-небудь ним користувався, пам'ятають запах висушеного пилу, який дає "вітродуйка". Пояснення просте, адже принцип його роботи полягає в надходженні повітря на гарячу спіраль, яку вентилятор поширює по кімнаті. При цьому дискомфорт може створювати шум від роботи вентилятора. Під нього буває заснути вкрай проблематично.

Інфрачервоний обігрівач

Багатьом відомий як обігрівач УФО. З усього вибору обігрівачів його можна назвати найбільш енергозберігаючим і розумним. Адже на відміну від всіх конкурентів УФО нагріває не кімнату з холодними стінами, а тіло або предмети, які потрапляють в зону його дії. Його принцип дії нагадує сонячні промені, коли тепло поширюється в поле їх дії. Серед недоліків можна назвати те, що якщо наблизиться до нього впритул, що можна отримати опік на тілі.

Керамічна панель

Цей обігрівач так називають через те, що його фасадна панель зроблена з матеріалу кераміки. Однак це відразу говорить і про його головний недолік – кераміка в будь-якому місці буває досить крихкою. Досить згадати про сколи на плитках у ванні або на кухні. Те ж саме може бути і з панеллю, якщо її випадково зачепити важким предметом. При цьому найчастіше його потужності не вистачає для повного обігріву приміщення. Серед основних плюсів - керамічний обігрівач дозволяє поєднує інфрачервоний і конвективний обігрів.

Правильний вибір обігрівача: що потрібно пам'ятати

Переймаючись питанням, що краще використовувати для обігріву приміщення, варто враховувати ряд факторів, перед тим як вирушати в магазин. Багато що залежить від площі приміщення, а також того, чи є він основним або допоміжним опалювальним приладом.

Якщо говорити про економічність обігрівачів, то найбільш прийнятним є конвектор або інфрачервоний обігрівач. Особливості конструкції дозволяють працювати через спеціальний електронний терморегулятор, що дозволить заощадити на рахунках за електрику.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...