День осіннього рівнодення: Що варто, а що ні робити у цю містичну дату

У день осіннього рівнодення, який цього року настане 22 вересня о 22:20 за Києвом тривалість ночі дорівнює дню, зазначають Патріоти України. Він вважається астрономічним початком осені. Після 22 вересня ночі стають довшими, дні коротшими — все говорить про швидке наближення холодів.


Осіннє рівнодення у наших предків вважалося містичною датою. Слов'яни влаштовували яскраві й веселі свята, обряди з вогнем та водою. Вважалося, що цього дня вода наділяє людей силою, а жінкам приносить красу.

Було заведено грати весілля та гадати на майбутнє.

На рівнодення згадували померлих. Люди приходили на кладовища, прибирали могили, влаштовували поминки.

Вважалося, що будь-яке слово, сказане у цей день, володіє особливою магією. З ранку з гаманця виймали всі гроші, перераховували їх, і поміщали назад по одній монеті, примовляючи: «Скільки грошей не покладу, все додасться. Монети дзвенять, багатство обіцяють».

У цей день люди намагалися позбутися від негативу, що осів вдома, робили генеральне прибирання та викидали весь непотріб. Не забували й про подяку.

Бажати комусь зла, давати у борг гроші та починати щось нове категорично заборонялося.

День осіннього рівнодення — це день оновлення. Потрібно відпустіть всі старі образи й самим нікого не ображати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце так фарт! Названо знаки зодіаку, для яких скоро настануть казкові часи

середа, 17 квітень 2024, 14:56

Зазвичай місячне та сонячне затемнення мають значний й досить негативний вплив на життя людей. Але за 12 днів після закриття коридору затемнень життя деяких знаків зодіаку почне змінюватися на краще, на них чекають приємні події, передають Патріоти Ук...

Гороскоп на 17 квітня для всіх знаків зодіаку

середа, 17 квітень 2024, 5:20

Це десятий день місячного календаря. Зростаючий Місяць перебуває у знаку зодіаку Лев. День обіцяє бути досить спокійним і стабільним для багатьох знаків зодіаку. Ймовірно, ви будете мати можливість сконцентруватися на своїх особистих і професійних ціля...