Яка їжа принесе удачу в рік Водяного Тигра: Рецепти простих страв на святковий стіл

Згідно з китайським зодіаком, 2022 рік пройде під знаком Водяного Тигра, який символізує силу, відвагу та захист від зла. У першу святкову вечерю року не зайвим буде поставити на стіл страви, які любить тварина-покровитель. І хоча способи приготування їжі можуть відрізнятися, більшість страв Нового року мають давнє символічне значення, дають надію на багатство, здоров'я та щастя, зазначають Патріоти України.

Риба

Напередодні нового року варто поласувати рибою, яка в традиційній китайській культурі символізує багатство та достаток. Рецепт не має значення: це може бути як звична солона скумбрія, так і салат Шуба з червоною рибою. Набагато важливіше, як ви з'їсте страву.

Китайці в новий рік не їдять рибу повністю: половину чи третину страви краще залишити на наступний день. Деякі сім'ї навіть готують дві риби: одну на вечерю, а другу – на сніданок (перший день місячного нового року). Ця традиція передбачає наявність запасу на майбутнє. Таким чином, риба на новорічному столі дає надію на достаток і багатство, який можна витратити наступного року.

Пельмені

У Китаї пельмені (цзяоцзи) готують із тіста та м'ясної начинки, і напередодні Нового року вони є основною святковою стравою – запорукою ситості, щастя та добра.

Для приготування частування вам знадобляться такі інгредієнти: м'ясний фарш (400 г), свіжий кріп (200 г), цибуля (1 шт), корінь імбиру (50 г), борошно (2 склянки), крохмаль (⅓ склянки), вода ( 1 склянка).

Змішайте борошно з крохмалем і просійте в миску. Повільно вливайте холодну воду, замішуючи однорідне тісто.

Дрібно порубайте кріп і цибулю, натріть імбир і змішайте їх із фаршем. Додайте сіль та перець за смаком. Для смаку та запаху в цю суміш можна також додати соєвого соусу.

Від тіста відщипуйте шматочки, розкочуйте в плоскі кружечки і загортайте в них фарш. Обережно підніміть краї тіста і складіть у формі мішечків або звичайних вареників.

Варіть цзяоцзи у підсоленій воді або пароварці протягом 15-20 хвилин. Подавати можна із соєвим або будь-яким іншим соусом.

Курка

Курка на святковому столі у рік Водяного Тигра уособлює успіх у повсякденних справах. Ви можете запекти її цілою або приготувати легкий курячий суп, але ми рекомендуємо звернутися до традиції та приготувати курку в кисло-солодкому соусі за китайським рецептом.

Для цього рецепту вам знадобляться такі інгредієнти: куряче філе – 500 г, солодкий перець – 1 шт., помідори – 2 шт., консервований ананас – 2 кільця, соєвий соус – 10 ст. ложок, яблучний оцет – 40 мл, цукор – 5 ч. ложок, вода – половина склянки, томатна паста – 2 ст. ложки.

Наріжте курку тонкими смужками, залийте соєвим соусом (6 ст. ложок) і поперчіть, після чого обсмажте на рослинному маслі.

Наріжте перець, помідори та ананас невеликими шматочками, з'єднайте з соєвим соусом (4 ст. ложки) та томатною пастою, додайте цукор та воду. Тушкуйте на повільному вогні протягом 10 хвилин, після чого з'єднайте з куркою і готуйте ще 10 хвилин.

Подавати курку по-китайськи можна з рисом або іншим гарніром.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Коли закінчиться війна в Україні: Влад Росс назвав терміни

субота, 20 квітень 2024, 4:15

Відомий астролог Влад Росс передбачив, що закінчення війни в Україні до 5 листопада неможливе. Він наголосив, що війна може закінчитися у травні 2025 року. Про це він сказав у коментарі ютуб-каналу "Астрофеномен", передають Патріоти України. Астролог ...

"Початок капітуляції армії РФ": Астролог назвав подію, яка ознаменує закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:28

Астролог Влад Росс вважає, що від другої половини квітня Україна почує про добрі новини стосовно західної допомоги. Він також переконаний, що до кінця 2024 року наші Сили оборони звільнять окупований Росією Крим. Про це він сказав у коментарі ютуб-кан...