Згідно з китайським зодіаком, 2022 рік пройде під знаком Водяного Тигра, який символізує силу, відвагу та захист від зла. У першу святкову вечерю року не зайвим буде поставити на стіл страви, які любить тварина-покровитель. І хоча способи приготування їжі можуть відрізнятися, більшість страв Нового року мають давнє символічне значення, дають надію на багатство, здоров'я та щастя, зазначають Патріоти України.
Напередодні нового року варто поласувати рибою, яка в традиційній китайській культурі символізує багатство та достаток. Рецепт не має значення: це може бути як звична солона скумбрія, так і салат Шуба з червоною рибою. Набагато важливіше, як ви з'їсте страву.
Китайці в новий рік не їдять рибу повністю: половину чи третину страви краще залишити на наступний день. Деякі сім'ї навіть готують дві риби: одну на вечерю, а другу – на сніданок (перший день місячного нового року). Ця традиція передбачає наявність запасу на майбутнє. Таким чином, риба на новорічному столі дає надію на достаток і багатство, який можна витратити наступного року.
У Китаї пельмені (цзяоцзи) готують із тіста та м'ясної начинки, і напередодні Нового року вони є основною святковою стравою – запорукою ситості, щастя та добра.
Для приготування частування вам знадобляться такі інгредієнти: м'ясний фарш (400 г), свіжий кріп (200 г), цибуля (1 шт), корінь імбиру (50 г), борошно (2 склянки), крохмаль (⅓ склянки), вода ( 1 склянка).
Змішайте борошно з крохмалем і просійте в миску. Повільно вливайте холодну воду, замішуючи однорідне тісто.
Дрібно порубайте кріп і цибулю, натріть імбир і змішайте їх із фаршем. Додайте сіль та перець за смаком. Для смаку та запаху в цю суміш можна також додати соєвого соусу.
Від тіста відщипуйте шматочки, розкочуйте в плоскі кружечки і загортайте в них фарш. Обережно підніміть краї тіста і складіть у формі мішечків або звичайних вареників.
Варіть цзяоцзи у підсоленій воді або пароварці протягом 15-20 хвилин. Подавати можна із соєвим або будь-яким іншим соусом.
Курка на святковому столі у рік Водяного Тигра уособлює успіх у повсякденних справах. Ви можете запекти її цілою або приготувати легкий курячий суп, але ми рекомендуємо звернутися до традиції та приготувати курку в кисло-солодкому соусі за китайським рецептом.
Для цього рецепту вам знадобляться такі інгредієнти: куряче філе – 500 г, солодкий перець – 1 шт., помідори – 2 шт., консервований ананас – 2 кільця, соєвий соус – 10 ст. ложок, яблучний оцет – 40 мл, цукор – 5 ч. ложок, вода – половина склянки, томатна паста – 2 ст. ложки.
Наріжте курку тонкими смужками, залийте соєвим соусом (6 ст. ложок) і поперчіть, після чого обсмажте на рослинному маслі.
Наріжте перець, помідори та ананас невеликими шматочками, з'єднайте з соєвим соусом (4 ст. ложки) та томатною пастою, додайте цукор та воду. Тушкуйте на повільному вогні протягом 10 хвилин, після чого з'єднайте з куркою і готуйте ще 10 хвилин.
Подавати курку по-китайськи можна з рисом або іншим гарніром.
Це 21 день місячного календаря. Спадаючий Місяць перебуває у знаку зодіаку Лев. Сьогоднішній день сприятливий для багатьох знаків зодіаків. Тож зірки радять використовувати цей день на повну! Овен (21.03-19.04) . Вам варто зосередитися на своїх цілях....
Це 20 день місячного календаря. Спадаючий Місяць перебуває у знаку зодіаку Лев. Сьогодні варто приділити увагу деталям та прислухатися до внутрішнього голосу. Інтуїція та наполегливість допоможуть досягти бажаного. Овен (21.03-19.04). Ваш ентузіазм доп...