"Кожен повинен пройти перевірку": Українців попередили про новий розвод на гроші

В Україні зафіксована чергова схема шахраїв. Аферисти цього разу навіть не пропонують у Facebook гроші за вікторину, а запевняють довірливих користувачів, що вони "повинні" пройти якусь перевірку. Як виглядає повідомлення, клацнувши по якому ви ризикуєте втратити свої гроші - читайте в нашому матеріалі нижче, передають Патріоти України.

Як працює схема розводу на гроші в Facebook

У Facebook користувачам з України почали "підсовувати" проплачений пост про те, що нібито кожен з нас "повинен пройти перевірку карти на компенсацію ПДВ". Зверніть увагу, що тепер аферисти діють більш агресивно по відношенню до довірливих людей. Шахраї не пропонують перейти за їх фейковим посиланням, а прямо-таки змушують.

"Згідно зі ст. 345.2 кожен громадянин України повинен пройти перевірку карти на компенсацію ПДВ", - йдеться в пості аферистів. Також на зображенні наголошується, що кожен житель нашої країни "повинен перевірити свої карти до кінця місяця", а саме - до 31 Серпня. Зазначимо, що у ст.345 п. 2 Податкового кодексу йдеться про "образу посадової особи контролюючого органу".

Якщо ви перейдете за посиланням, то там з'явиться лічильник зворотного відліку часу, і він показує, що у вас на виконання операції з банківською картою залишилося всього... кілька годин.

Коли ви захочете почитати докладніше про" акцію", то вас перекине на незрозумілий сайт, зроблений під стиль (як здається самим шахраям) державного ресурсу. А називається він"єдиний компенсаційний центр повернення невиплачених грошових коштів". Тут вам пропонують ввести свої дані (email і 6 останніх цифр банківської карти, якою користуєтеся найчастіше), щоб "отримати компенсацію ПДВ від 7 000 грн до 90 000 грн".

Заради експерименту ми ввели невірну електронну адресу і рандомні цифри. І навіть незважаючи на це, як виявилося, нам "покладена компенсація ПДВ".

Далі нас пов'язують з юристом. Правда, з таким собі "ведучім" юристом. Граматичні помилки - ще одна ознака того, що ви маєте справу з шахраями.

Ну а далі-стандартна схема. Шахраї просять Вас сплатити 48 грн "за юридичні послуги".

Хоча на фішинговому сайті - вже сума до оплати 128 грн... Щоб забрати свої" кровні " гроші вам потрібно буде ввести всі дані своєї карти (в тому числі CVV-код, чого робити категорично не можна!).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Буде катастрофа: Переможниця "Битви екстрасенсів" передбачила "страшні події" у Росії

неділя, 5 травень 2024, 9:29

Переможниця "Битви екстрасенсів", тарологиня Яна Пасинкова передбачила "страшні події" у Росії. Вона зазначила, що Кремль влаштує всередині РФ геноцид. Про це вона сказала на своєму ютуб-каналі, передають Патріоти України. Яну Пасинкову її читачі запи...

Гороскоп на 4 травня для всіх знаків зодіаку

субота, 4 травень 2024, 5:20

Вихідні стануть чудовим часом для відпочинку після важкого робочого тижня. Це також чудовий час, щоб провести час із сім'єю або друзями. Овен (21.03-19.04). Ці вихідні стануть часом для Овнів, щоб зосередитися на особистому зростанні. Знайдіть спосіб з...