Місячний посівний календар на березень: Що і коли садити в цьому місяці

Березень - перший місяць у році, придатний для повноцінних садових і городніх робіт. У цей місяць починається посів ранніх овочів і квітів, а також проводиться посадка дерев. Березень 2022 року за прогнозами синоптиків буде теплим і безморозним, а значить і посівні роботи можна почати раніше, передають Патріоти України.

На зростання і урожай рослин впливає не тільки погода і правильний догляд, але і фази місяця. Деякі дні місячного календаря вважаються неродючими і небезпечними для врожаю, а в інші відбувається бурхливий ріст рослин.

Що можна садити в березні

  • Баклажан висаджують в індивідуальні горщики в березні, а в грунт пересаджують в червні.
  • Капуста можна посіяти в грунт в березні, якщо температура повітря вдень становить +12 градусів і вище. Можливо також вирощування на підвіконні з пересадкою в травні.
  • Розсаду цибулі проводять у першій половині березня. Контейнер з цибулинами ставлять в теплому і світлому місці. Пересадка на ділянку проводиться в травні.
  • Болгарський перець можна висаджувати в окремі стаканчики з середини березня. А в кінці весни перці висаджують в грунт.
  • Моркву садять у відкритий грунт в кінці березня, якщо ночами немає заморозків.
  • Петрушку садять з самого початку березня, оскільки вона досить добре переносить морози. Але прямі промені сходи не люблять, тому їх краще прикрити чимось.
  • Саджати картоплю у город в березні ще рано, але в теплиці цю рослину вже можна вирощувати з кінця місяця.

Місячний посівний календар на березень по днях

1-3 березня - дні молодика. Роботи з рослинами не проводяться.

4-5 березня - неродючі дні. Посіви і посадки краще не проводити. Обробка рослин від хвороб і шкідників, проріджування сходів, розпушування грунту. Не рекомендуються рясні поливи.

6-8 березня - посадка розсади баклажанів, огірків, ранніх помідорів і перців, капусти, часнику. Можна починати пророщувати картоплю. Посадка багаторічних квітів.

9-10 березня - посів петрушки, кропу, ріпчастої цибулі та порею, гороху, квасолі. Боротьба з хворобами, прищипка, проріджування сходів. Посадка ампельних і в'юнких квітів. Не рекомендується підрізати і підгодовувати рослини.

11-13 березня - посів на розсаду томатів, ранньої капусти, кабачків, солодкого перцю. Вигонка цибулі на зелень. Висадка помідорів і картоплі в теплицю. Можна сіяти петунію, дзвіночки, лобелію.

14-16 березень - можна сіяти листовий салат і спеції в теплиці: фенхель, базилік, гірчицю. Розпушування грунту і внесення добрив. Не рекомендуються пересадки, прищипка, пасинкування і обрізка плодових дерев.

17-19 березня - дні повного місяця. Рослини вразливі і їх краще не чіпати. Можна рихлити і удобрювати грунт, білити кору дерев.

20-22 березня - посів редису і перцю в теплиці. Посадка розсади перцю, всіх видів капусти, пророщування картоплі. Посадка будь-яких квітів, особливо цибулинних. Поливи дуже помірні.

23-24 березня - посадка цибулі ріпчастої і порею, часнику, петрушки, помідорів. При теплій погоді можна висаджувати агрус і смородину. Боротьба з хворобами і комахами. Не рекомендується обприскувати, обрізати і прищипувати рослини.

25-26 березня - посадка коренеплодів і будь-яких видів цибулі. Викладка картоплі на пророщування. Посадка бульбоцибулинних і багаторічних квітів. Боротьба з хворобами і бур'янами. Не рекомендується працювати з корінням рослин.

27-28 березня - несприятливі дні для посіву і посадки будь-яких овочів. Відмінні дні для посадки сливи, вишні, абрикоса, груші та інших дерев. Можна рихлити і мульчувати грунт.

29-31 березня - посів гірчиці, редису, буряка, шпинату, огірків, моркви, селери, часнику, фіолетового лука. Не рекомендується поливати рослини і працювати з корінням.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Молитва Богородиці за Україну... Україно, ти як Фенікс з попелу воскресаєш і ворогів перемагаєш": У мережі пригадали пророцтво старця Зосими на 2024 рік (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 5:58

З'явилось нове передбачення, коли українська армія зможе здобути перемогу над Росією. Зокрема, старець Зосим пророкував, що саме у 2024 році в країні "зникне страх та запанує спокій". Про це йдеться у відео на каналі "Український молитовник" у YouTube....

Гороскоп на 18 квітня для всіх знаків зодіаку

четвер, 18 квітень 2024, 5:20

Це десятий день місячного календаря. Зростаючий Місяць перебуває у знаку зодіаку Лев. День обіцяє бути досить напруженим і емоційно насиченим для багатьох. Можливо, ви почуєте важливі новини або стикнетесь з несподіваними змінами у своєму житті. Важлив...