Над Києвом сталося "небесне "знамення": Чого чекати найближчим часом

У небі над Києвом 14 квітня помітили унікальне явище – сонячне гало. Його наші пращури сприймали як важливе знамення.

Що таке сонячне гало

Сонячне гало — це світле слабко забарвлене коло навколо Сонця. Таке оптичне явище виникає внаслідок заломлення та відбиття світла в крижаних кристалах і спостерігається найчастіше в атмосфері у перисто-шаруватих хмар. Кристали криги діють як оптична призма, саме тому ми бачимо біле кільце навколо сонця.

Всього відомо до 90 різновидів гало. Існує навіть місячне гало.

З давньогрецької "гало" перекладається як "сяйво", або "німб".

В Україні гало можна спостерігати 70-120 разів на рік за сприятливих погодних умов.

Цікаво, що побачити гало у небі можна навіть неозброєним оком. Але астрономи радять все ж використовувати сонячні окуляри, аби захистити очі від яскравого світла.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

День, коли можна кардинально міняти життя: Гороскоп на 29 квітня для всіх знаків зодіаку

понеділок, 29 квітень 2024, 5:20

Цього дня можна робити вчинки, які буквально перевертають усе з ніг на голову: переходити на нове місце роботи, яка часто-густо не пов'язана з попереднім видом діяльності, змінювати сімейний статус, переїздити на ПМП не лише до іншого міста, а й до інш...

Гороскоп на 28 квітня для всіх знаків зодіаку

неділя, 28 квітень 2024, 5:20

Овен. Із самого ранку ви відчуєте натхнення, яке допоможе вам реалізувати все задумане. День буде насиченим, завдяки чому ви зможете завершити розпочаті справи і почати щось нове. Телець. Діліться з однодумцями своїми ідеями. Серед них можуть бути люди...