Над Києвом сталося "небесне "знамення": Чого чекати найближчим часом

У небі над Києвом 14 квітня помітили унікальне явище – сонячне гало. Його наші пращури сприймали як важливе знамення.

Що таке сонячне гало

Сонячне гало — це світле слабко забарвлене коло навколо Сонця. Таке оптичне явище виникає внаслідок заломлення та відбиття світла в крижаних кристалах і спостерігається найчастіше в атмосфері у перисто-шаруватих хмар. Кристали криги діють як оптична призма, саме тому ми бачимо біле кільце навколо сонця.

Всього відомо до 90 різновидів гало. Існує навіть місячне гало.

З давньогрецької "гало" перекладається як "сяйво", або "німб".

В Україні гало можна спостерігати 70-120 разів на рік за сприятливих погодних умов.

Цікаво, що побачити гало у небі можна навіть неозброєним оком. Але астрономи радять все ж використовувати сонячні окуляри, аби захистити очі від яскравого світла.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Плутон - це смерть та руйнація, але це ще й переродження": Відомий астролог сказав, коли закінчиться війна в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 11:45

24 серпня 2024 року розпочнеться новий річний соляр для України, який принесе нашій країні переродження, а війна може заморозитися або ж українські війська отримають успіх на полі бою і до кінця 2025 року проженуть ворога. Такий прогноз дав відомий аст...

Гороскоп на 26 липня для всіх знаків зодіаку

п’ятниця, 26 липень 2024, 5:20

Це 21 день місячного календаря. Спадаючий Місяць перебуває у знаку зодіаку Овен. День буде наповнений енергією та оптимізмом. Використовуйте цей час для завершення важливих справ і проектів. Також слід приділити час близьким вам людям. . Овен (21.03-1...