1 літр води та 5 іржавих цвяхів врятують кімнатні рослини, якщо вони "захворіли"

Пишно квітучі кімнатні рослини є окрасою будь-якого будинку та особливою гордістю господарок. Якщо квіти хворіють, то вони подають явні сигнали, що настав час їх рятувати. На листі з’являються плями, вони тьмяніють і скручуються, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб допомогти квітам відновитися та захистити їх від можливих грибків та шкідників, можна використовувати перевірені часом народні засоби. Допомогти кімнатним рослинам можна за допомогою старих цвяхів. Ось що треба робити.

Рослини можуть страждати від хлорозу, через що порушується процес утворення хлорофілу та знижується активність фотосинтезу.

Листя блідне і зеленіють прожилки. Це відбувається тому, що рослина починає втрачати залізо. Виправити ситуацію допоможуть старі цвяхи, які встромляють у землю в горщиках. Такий спосіб порятунку рослин є на всі 100% безпечним і водночас ефективним.

Цвяхи – 2-3 штуки – потрібно встромити у вазон та полити землю. Настій із цвяхів готуємо так: в 1 л води кладемо 5-6 цвяхів і чекаємо на потемніння води. Отриманим розчином поливаємо квіти під корінь.

Це варто знати! Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:09

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування, передають Патріоти України. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його п...

Точність здивує! Що про людину може сказати її підпис

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:08

Існує наука графологія, яка вивчає зв'язок між почерком людини і її особистісними якостями. Вчені визначили, що підпис може розповісти про особливості характеру і якості свого автора, передають Патріоти України. Розмір підпису:. Тип підпису:. Натиск:....