100%-й спосіб позбутися запаху секонд-хенду - спрацює, навіть якщо аромат сильно "в’ївся"

Магазини із вживаним одягом, а простіше кажучи - секонд-хенди, вже давно користуються чималою популярністю серед українців. Тисячі людей приходять туди за недорогими, якісними, але при цьому брендовими речами, передають Патріоти України.

Втім, є одне велике "але": речі, придбані у секонді, мають специфічний запах, який часом дуже важко вивести, на відміну від масляних плям на одязі, які можна прибрати всього за 10 хв.

Сьогодні ми розповімо, як випрати речі з секонд-хенду, аби раз і назавжди позбутися неприємного запаху, що властивий одягу, обробленому спеціальними засобами для дезінфекції. Буває, що речі неможливо освіжити з першого разу — іноді запах відчутний навіть після 2-3 циклів прання. Однак це дуже просто виправити, повідомляє сайт stirochka.

Як слід прати речі з секонд-хенду

Перед пранням розсортуйте речі за кольором, але періть їх відразу після покупки — не варто зберігати одяг у кошику з іншими брудними речами, адже вони теж можуть перебрати на себе цей "аромат". Щоб випрати запах секонду, прати вживані речі слід окремо від іншого одягу й кілька разів — на максимальній температурі, допустимій для певного типу речей. При цьому краще застосовувати подвійну кількість порошку та вмикати додаткове полоскання. Сушити випрані речі слід на свіжому повітрі – так запах швидше вивітриться. Після одяг потрібно ретельно попрасувати з обох боків.

Як прибрати запах секонд-хенду з одягу: найефективніші способи

Якщо не допомогло навіть кількаразове прання, на допомогу прийде нашатирний спирт. У будь-яку глибоку ємність наберіть холодної води і додайте нашатирний спирт з розрахунку 10 мл спирту на 1 л води. Замочіть у цьому розчині річ і дайте їй трохи помокнути:

  • для бавовни час замочування — 1 год;
  • для вовни і синтетики – до 6 год.

Потім відіжміть речі та просушіть їх на свіжому повітрі. Під час висихання, аміак випарується разом із залишками формальдегіду. Після повного висихання таку річ можна ще раз перепрати у машинці або ж вручну – тоді від запаху не залишиться і сліду. Цей спосіб підходить для білих, чорних та кольорових речей — нашатирний спирт також допомагає зберегти колір.

Якщо після звичайного прання запах залишився, але він ледь помітний, одяг можна випрати повторно, але з додаванням кількох крапель ефірної олії.

Допоможе прогнати запах секонд-хенду і звичайна сіль з оцтом. На 5 л води беремо 2 ст.л. солі та пів склянки (100 мл) оцту. У цьому розчині речі потрібно замочити на деякий час, а потім віджати і просушити на свіжому повітрі. Після цього одяг краще ще раз випрати чи бодай прополоскати. Такий метод допомагає вивести навіть різкий запах.

Заключним етапом у боротьбі з неприємним запахом є прасування з парою та довготривале (хоча б 2 дні) провітрювання виробу на свіжому повітрі.

Як прибрати запах секонд-хенду зі шкіряного одягу

Окремо слід зауважити і як позбутися запаху секонду, який "в’ївся" у шкіряне пальто чи спідницю, адже з цими речами все дещо складніше — шкіра просто не переживе замочування та кількох циклів прання поспіль. Найбезпечніший спосіб виглядає так: протріть виріб з обох сторін вологою ганчіркою, змоченою у мильному розчині (можна додати кілька крапель нашатирного спирту), потім змийте залишки мила і витріть шкіру на сухо. Далі слід повісити річ на вулицю на декілька днів. Ідеально – якщо на вулиці мороз, адже холод зруйнує молекули запаху і зробить одяг свіжим.

Перевірте себе! Психологічний тест у картинці розкаже, чи можна вам довіряти таємниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:07

Вам довіряють друзі усі найпотаємніші секрети чи, навпаки, намагаються слідкувати за своєю розмовою, аби зайвого не бовкнути? Ми ділимося тестом, який за декілька секунд відповість на це питання, передають Патріоти України. Вам потрібно просто глянути...

Водіям на замітку! Що впливає на швидке зношування шин в авто

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:30

Новий комплект шин найчастіше є помітною для сімейного бюджету покупкою. Тому автовласникам важливо, щоб гума на автомобілі служила довго - а так, на жаль, виходить не завжди. Причин прискореного зношення покришок декілька, і на всі з них водій може вп...