А ви це знали? Навіщо класти шматок білого хліба в каструлю під час приготування рису

На заключному етапі приготування рису багато кухарів кладуть у каструлю скибочку батона. Більшість кулінарів-початківців не розуміють сенс даної дії, передають Патріоти України.

Адже використання борошняного продукту дозволяє відновити та покращити смак страви в тих випадках, коли потрібно прибрати неприємні смаки та запахи. Справа в тому, що хлібобулочні вироби відрізняються цікавою властивістю: вони швидко вбирають зайві аромати.

В якому випадку використати білий хліб

Викладати цей продукт у каструлю з рисом потрібно в тому випадку, коли кулінар відчуває, що каша підгоряє.

Зазвичай такий неприємний процес відбувається, коли вода повністю випарувалася раніше.

Хліб повинен перебувати на рисі в каструлі приблизно 5-10 хвилин. Після цього батон можна забирати, а страву – викладати на тарілку.

При цьому не треба намагатися «відклеїти» від дна посуду рисинки, що сильно пригоріли: вживати їх не варто.

Результат дії

За рахунок білого хліба страва перестане бути джерелом неприємного запаху. Швидко піде і горілий присмак.

Таким чином, використання скибочки батона допомагає врятувати рисову кашу, що пригоріла.

Два інгредієнти - і цвіль зникне назавжди

п’ятниця, 17 жовтень 2025, 11:09

Цвіль у будинку - не лише естетична проблема, а й реальна загроза здоров’ю. Вона може викликати алергію, подразнювати дихальні шляхи та погіршувати самопочуття, передають Патріоти України. Хороша новина: позбутися цвілі можна без агресивної хімії, вико...

Як продовжити аромат парфумів на шкірі - простий і надійний спосіб

п’ятниця, 17 жовтень 2025, 10:07

Для багатьох жінок парфуми - важлива частина вечірнього образу, але часто аромат тримається менше, ніж хотілося б. Існує простий спосіб продовжити його стійкість на шкірі, передають Патріоти України. Ступінь стійкості аромату залежить від стану шкіри. ...