Цибуля і морква - найпоширеніша добавка практично до всіх гарячих страв. Смаження овочів займає небагато часу, але вимагає від вас великої майстерності, передають Патріоти України. Що спочатку обсмажувати - цибулю і моркву? Читайте в порадах.
По-перше, засмажка збагачує ніжним ароматом будь-яку їжу. Навіть якщо страва у вас вийшла "не дуже" – цибуля наситить його карамельним смаком, а морква додасть пікантності. Тобто, під засмажкою ви можете приховати свої кулінарні помилки.
По-друге, цибулю і моркву обсмажують, щоб підкреслити, наприклад, смак м'яса або картоплі. По-третє, це просто красиво виглядає у страві. А морква забарвить суп у густий помаранчевий колір.
Тут думки кулінарів різняться. Одні спочатку готують цибулю: протягом 4-5 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи і додаючи, за смаком, інші овочі - в тому числі моркву.
Але в цьому рецепті є нюанс: наприклад, приготування цибулі разом з іншими овочами виділяє пару. Якщо у вас маленька сковорода, а засмажуєте цибулю ви під кришкою, є небезпека, що цибуля в результаті вийде м'якою і вологою.
Пара від приготування є важливою причиною, чому спочатку обсмажують цибулю або чому цибулю і моркву не можна смажити разом. Якщо ж у вас достатньо місця для моркви та інших овочів, і ви можете запобігти потраплянню пари, то обсмажте їх разом з цибулею.
Досвідчені кулінари розділяють моркву і цибулю і першою готують цибулю (щоб була хрусткою і золотистою), а потім – моркву, остання виділяє соки, а вони погано позначаються на цибулі.
До основної страви смажену моркву і цибулю додають вже на останньому етапі приготування. Також багато хто задається питанням: чому спочатку смажать цибулю, а потім м'ясо. Відповідь така ж - тому що м'ясо під впливом високої температури виділяє багато соків, а вони псують і розм'якшують цибулю. В результаті замість смаженої цибулі ви отримаєте тушковану.
Але найкраще, якщо м'ясо і цибулю ви будете смажити у різних ємностях. Взагалі, кухарі радять не зациклюватися на часі, а зосередитися на запаху і зовнішньому вигляді. Якщо цибуля почала приємно пахнути – відразу знімайте з плити.
Жарка цибулі у різних господинь займає різний час - від 1 до 3 хвилин в залежності від того, наскільки була розігріта сковорідка.
Скільки смажиться морква? Жарка моркви займає близько 5-6 хвилин з урахуванням розігрітої плити. Смажити моркву можна і на олії з-під цибулі. Щоб засмажка не вийшла занадто карамелізованою (солодкою) або занадто гіркою, завжди стежте за вогнем і помішуйте її.
Обрізання допомагає не тільки поліпшити цвітіння рослини, але і додати естетичності вашому саду. Але слід пам’ятати, що робити це можна лише в певний час протягом року, залежно від того, які рослини ростуть у вашому саду. За словами експертів, є деякі ...
Втрата ваги часто здається складною та нелегкою задачею, але правильний вибір їжі та напоїв може значно спростити цей процес. Дієтологи стверджують, що поєднання певних продуктів допоможе оптимізувати ваші зусилля в боротьбі за струнку фігуру, передают...