А ви це знали? 82% чи 72,5% - масло якої жирності краще купувати

Вершкове масло є невід'ємною частиною раціону. Проте, на сучасному ринку представлено безліч видів масла та жирності - 72,5% та 82%, передають Патріоти України.

Яке масло купувати

За словами дієтолога Наталії Самойленко, взагалі саме маслом вважається продукт з 82% жирності у складі. Головне, щоб у складі окрім масла не було барвників, крохмалю або трансжирів.

"Насправді є масло досить непоганої якості, наприклад, 72,6% та 73%. Оце масло по класифікації вважається селянським, бо містить трохи менший відсоток жиру, але воно також може бути якісним. Однак важливо також читати склад", - йдеться у повідомленні.

Текстура

Вершкове масло з вмістом вершкового жиру 82% або вище має більш мʼяку, гладку текстуру, що тане у роті, без відчуття жирності. Вони чітко розрізаються, коли їх нарізають, тоді як вершкове масло з нижчим жиром часто кришиться.

Як і будь-який тваринний жир, вершковий жир є твердим при кімнатній температурі, тому вершкове масло з вищим вмістом вершкового жиру добре зберігає форму. Вершкове масло, яке за кімнатної температури швидше такне, як правило, має ближче до 80% вершкового жиру.

Колір масла

Колір масла змінюється в залежності від породи і раціону тварин. Влітку, коли корови на пасовищі, масло набуває золотистого, сонячно-жовтого відтінку.

Важливо обов’язково дивитись на список інгредієнтів. Деякі виробники додають у свої продукти бета-каротин або штучні барвники, щоб надати їм сонячно-жовтий колір.

Харчова цінність

Вершкове масло здебільшого жирне, але воно також містить поживні речовини, необхідні для здоров’я, такі як вітаміни А та Е, ніацин, кальцій і фосфор. Вітаміни А і Е є жиророзчинними, тобто тілу потрібен жир для метаболізму цих поживних речовин.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...