А ви це знали? Чому дієтологи рекомендують замочувати горіхи перед вживанням

Любите їсти горішки чи додавати у різні страви? А чи знаєте, що їх варто для максимальної користі та смаку замочувати? І десерти, і салати, і навіть прості перекуси будуть набагато смачніші, якщо горіхи замочувати окропом, передають Патріоти України.

Подробиці

Дієтологи називають, як мінімум, 4 причини, зокрема, щоб горіхи краще засвоювалися та несли більше користі організму:

1. після замочування знизиться рівень фітинової кислоти, велика кількість якої є шкідливою (кальцій, цинк та залізо гірше засвоюються);

2. у воді стартує процес ферментації, після якого горіхи краще засвоюються та перетравлюються;

3. у активованих замочуванням ядрах корисні речовини «прокидаються», в сухих же навпаки, вони «сплять», саме тому сухі горіхи досить довго зберігаються;

4. ну і, не менш важливим є те, що замочені горіхи неймовірно смачні, зокрема мигдаль, волоський горіх, фундук.

Чи може кохання замінити дієту? Вчені знайшли несподіваний секрет здорової ваги

четвер, 18 грудень 2025, 8:15

Секрет стрункої фігури може ховатися не в жорстких дієтах і виснажливих тренуваннях, а в… успішному шлюбі. Дослідники з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі з’ясували, що сильна емоційна підтримка партнера впливає на мозок, кишечник і гормон о...

В пошуках божого втручання: Вчені назвали частину тіла, яку вважають "місцем душі"

четвер, 18 грудень 2025, 8:05

Маленька, але важлива структура мозку - шишкоподібна залоза, або епіфіз - століттями була предметом роздумів філософів і містиків. Рене Декарт вважав її осередком душі, проте сучасна наука довела, що її основна функція — регулювання циркадного ритму та...