Любите їсти горішки чи додавати у різні страви? А чи знаєте, що їх варто для максимальної користі та смаку замочувати? І десерти, і салати, і навіть прості перекуси будуть набагато смачніші, якщо горіхи замочувати окропом, передають Патріоти України.
Дієтологи називають, як мінімум, 4 причини, зокрема, щоб горіхи краще засвоювалися та несли більше користі організму:
1. після замочування знизиться рівень фітинової кислоти, велика кількість якої є шкідливою (кальцій, цинк та залізо гірше засвоюються);
2. у воді стартує процес ферментації, після якого горіхи краще засвоюються та перетравлюються;
3. у активованих замочуванням ядрах корисні речовини «прокидаються», в сухих же навпаки, вони «сплять», саме тому сухі горіхи досить довго зберігаються;
4. ну і, не менш важливим є те, що замочені горіхи неймовірно смачні, зокрема мигдаль, волоський горіх, фундук.
Перед тим як прикрашати подвір’я новими рослинами, варто ретельно перевірити їхні властивості. Навіть найгарніші квіти можуть приховувати загрозу. Якщо у вашому домі є діти або домашні улюбленці, краще надавати перевагу безпечним, нетоксичним культурам...
З настанням літньої спеки серед автомобілістів зростає хвилювання щодо безпечності заправляння автомобіля до повного бака. Існує поширений міф про те, що це може призвести до вибуху через розширення пального під впливом високої температури. Щоб розвіят...