Любите їсти горішки чи додавати у різні страви? А чи знаєте, що їх варто для максимальної користі та смаку замочувати? І десерти, і салати, і навіть прості перекуси будуть набагато смачніші, якщо горіхи замочувати окропом, передають Патріоти України.
Дієтологи називають, як мінімум, 4 причини, зокрема, щоб горіхи краще засвоювалися та несли більше користі організму:
1. після замочування знизиться рівень фітинової кислоти, велика кількість якої є шкідливою (кальцій, цинк та залізо гірше засвоюються);
2. у воді стартує процес ферментації, після якого горіхи краще засвоюються та перетравлюються;
3. у активованих замочуванням ядрах корисні речовини «прокидаються», в сухих же навпаки, вони «сплять», саме тому сухі горіхи досить довго зберігаються;
4. ну і, не менш важливим є те, що замочені горіхи неймовірно смачні, зокрема мигдаль, волоський горіх, фундук.
Існує загальновідомий міф про те, що якщо собака виляє хвостом – це прояв радості та щастя. Однак кінологиня школи для собак Хаула в Північно-Східній Англії каже, що це далеко не завжди так, передають Патріоти України. Експертка поділилася ознаками, як...
Парацетамол та ібупрофен — це два найпопулярніші жарознижувальні та знеболювальні препарати. Однак вони мають свої відмінності. Читайте в матеріалі ТСН.ua, від якого болю вони допомагають і як їх правильно приймати. Про основні відмінності парацетамолу...