А ви це знали? Чому дієтологи рекомендують замочувати горіхи перед вживанням

Любите їсти горішки чи додавати у різні страви? А чи знаєте, що їх варто для максимальної користі та смаку замочувати? І десерти, і салати, і навіть прості перекуси будуть набагато смачніші, якщо горіхи замочувати окропом, передають Патріоти України.

Подробиці

Дієтологи називають, як мінімум, 4 причини, зокрема, щоб горіхи краще засвоювалися та несли більше користі організму:

1. після замочування знизиться рівень фітинової кислоти, велика кількість якої є шкідливою (кальцій, цинк та залізо гірше засвоюються);

2. у воді стартує процес ферментації, після якого горіхи краще засвоюються та перетравлюються;

3. у активованих замочуванням ядрах корисні речовини «прокидаються», в сухих же навпаки, вони «сплять», саме тому сухі горіхи досить довго зберігаються;

4. ну і, не менш важливим є те, що замочені горіхи неймовірно смачні, зокрема мигдаль, волоський горіх, фундук.

Ці 7 прикмет про гроші обов'язково принесуть вам багатство! Чи знаєте ви їх?

четвер, 18 вересень 2025, 12:05

Чи знали ви, що деякі прості прикмети можуть вплинути на ваше фінансове становище? Багато хто не звертає уваги на дрібні знаки, які можуть передвіщати прибуток або навіть виграш! Ось топ-7 прикмет, які точно принесуть вам гроші - перевірте, чи вже ви ї...

Звичайний вітамін може врятувати від раку! Що показало дослідження вчених

четвер, 18 вересень 2025, 10:56

Дослідники США заявляють, що вітамін B3 (нікотинамід) може стати справжнім щитом від раку шкіри. Нове дослідження показало, що регулярний прийом цієї добавки знижує ризик розвитку хвороби та запобігає її рецидиву у пацієнтів, які вже мали один випадок ...