А ви це знали? Чому досвідчені господині у фарш для котлет не додають сіль

Більшість господарок солять фарш. На перший погляд, без цієї дії не можна обійтися, адже котлети не повинні бути прісними, передають Патріоти України.

Після обсмажування така страва має необхідний солоний смак і не розвалюється.

Подробиці

Однак є мінус, про який господині часто забувають: саме через сіль котлети виходять менш соковитими.

Втім, вихід із цієї ситуації є. Потрібно просто не солити фарш. При цьому за рахунок однієї маленької хитрості котлети все одно не будуть прісними.

Що відбувається з фаршем із-за солі

Після додавання солі в м’ясній основі для котлет відбувається хімічна реакція.

Йдеться про «склеювання» білка, що призводить до витікання рідини та появи жорстких волокон.

Котлети з такого фаршу добре ліпляться і тримають форму, проте стають сухими через відсутність соку.

Що робити, щоб котлети були соковитими та солоними

Спецію використовувати потрібно, проте додавати її до фаршу з наступним перемішуванням не треба. Достатньо просто посолити вже зліплені котлети з обох боків.

Відразу після завершення цієї дії котлети потрібно відправити на розпечену сковороду: зволікати не можна.

У результаті все виходить так, як і потрібно: поверхня котлет встигає «склеїтися» за рахунок солі і перетворитися на приємну скоринку. А у внутрішній частині «запечатаної» страви всі соки зберігаються.

Прісноти при цьому не відчувається: цілком вистачить і тієї солі, яка опинилася на поверхні котлет.

Це може здивувати! Вчені визначили, жінки якого зросту та якої ваги найпривабливіші для чоловіків

субота, 18 січень 2025, 10:26

Жінки у бажанні стати привабливими для чоловіків сідають на дієти, роблять купу косметичних процедур і намагаються досягти параметрів моделей. Однак насправді, чоловіків приваблюють зовсім інші жінки, передають Патріоти України з посиланням на дослідже...

Це може здивувати! Що відбудеться з організмом, якщо відмовитися від білого хліба

субота, 18 січень 2025, 8:52

Білий хліб має репутацію не зовсім корисного продукту, оскільки його виготовляють з очищеного борошна, позбавленого корисних частин, таких як висівки та зародки. Хоча інколи такий хліб може бути збагачений вітамінами групи В, його споживання все ж варт...