А ви це знали? Чому досвідчені господині завжди замочують картоплю перед смаженням

Якщо господиня хоче подати до столу смажену картоплю ресторанного рівня, то їй доведеться попрацювати. Для того, щоб у коренеплоду з’явилася скоринка, потрібно знати певні правила готування, передають Патріоти України.

Також не обходиться і без кулінарних хитрощів. Одна з них полягає в тому, що перед термічною обробкою картоплю відправляють до миски з холодною водою на 20-40 хвилин.

Що це дає

Картопля – це продукт із високим вмістом крохмалю. Відомо, що наявність речовини може серйозно ускладнити процес смаження. Через крохмаль картопля розвалюватиметься, втрачаючи свою форму. Подавати таку страву до столу соромно.

Якщо ж відправити подрібнений коренеплід у воду, то це дозволить позбутися більшої частини крохмалю. В результаті страва виходить не тільки смачною, а й красивою.

Особливо важливо піддати продукт попередньої обробки у тому випадку, якщо ви плануєте готувати картоплю фрі.

Після замочування необхідно висушити часточки коренеплоду. З цим завданням успішно впорається паперовий рушник.

Джерело: ПростоВей

Цей тест покаже, як насправді вас бачать інші. Оберіть птаха - і дізнайтеся правду

понеділок, 24 листопад 2025, 10:14

Наші щоденні вибори - навіть найдрібніші - можуть багато сказати про нашу особистість. Психологи наголошують: іноді один погляд на картинку здатен показати, як вас бачать інші люди. Пройдіть простий тест - оберіть птаха на зображенні та дізнайтеся, яке...

П’ять рослин, які замінять будь-який очищувач повітря. Експерти радять ставити їх саме восени

понеділок, 24 листопад 2025, 9:15

Восени та взимку повітря у квартирах стає особливо сухим через холодну погоду та роботу опалення. Експерти наголошують: замість дорогих очищувачів і зволожувачів можна обрати значно простіше рішення - кімнатні рослини. Вони не лише озеленять простір, а...