А ви це знали? Чому досвідчені господині завжди замочують картоплю перед смаженням

Якщо господиня хоче подати до столу смажену картоплю ресторанного рівня, то їй доведеться попрацювати. Для того, щоб у коренеплоду з’явилася скоринка, потрібно знати певні правила готування, передають Патріоти України.

Також не обходиться і без кулінарних хитрощів. Одна з них полягає в тому, що перед термічною обробкою картоплю відправляють до миски з холодною водою на 20-40 хвилин.

Що це дає

Картопля – це продукт із високим вмістом крохмалю. Відомо, що наявність речовини може серйозно ускладнити процес смаження. Через крохмаль картопля розвалюватиметься, втрачаючи свою форму. Подавати таку страву до столу соромно.

Якщо ж відправити подрібнений коренеплід у воду, то це дозволить позбутися більшої частини крохмалю. В результаті страва виходить не тільки смачною, а й красивою.

Особливо важливо піддати продукт попередньої обробки у тому випадку, якщо ви плануєте готувати картоплю фрі.

Після замочування необхідно висушити часточки коренеплоду. З цим завданням успішно впорається паперовий рушник.

Джерело: ПростоВей

Гіпертонія небезпечна! Ці продукти краще ніколи не класти на тарілку

понеділок, 22 грудень 2025, 7:51

Гіпертонія стає дедалі поширенішою, і правильне харчування має вирішальне значення для контролю тиску. Дієтологи радять уникати продуктів, які підвищують ризик ускладнень, передають Патріоти України. Що варто виключити:. Дієтологи радять дотримуватися ...

Подивіться на картинку - вона скаже всю правду про ваше любовне життя

понеділок, 22 грудень 2025, 7:15

Кохання не має єдиної формули, і кожна людина проживає його по-своєму. Часто ми навіть не усвідомлюємо, які страхи та звички керують нашою поведінкою у стосунках. Цей простий психологічний тест допоможе зазирнути глибше, передають Патріоти України. Под...