Є причина! Чому досвідчені кулінари додають у котлети лише жовтки

Багато хто додає у фарш на котлети яйця, це досить традиційний підхід. Але мало хто знає, що ціле яйце робить м’ясні вироби сухі та жорсткі. Все тому, що і м’ясо, і яйце має багато білка, а він під час смаження поглинає вологу та згортається, передають Патріоти України.

Подробиці

Саме тому рекомендують додавати лише жовток, так котлети не втратять соковитість. До речі, аналогічно рекомендують замочувати хліб не у молоці, а у воді. Знову-таки через причину великої кількості білка.

Якщо ви досі вважаєте, що хліб у фарш додають лише ті, хто економить на м’ясі, то це не так. Саме хліб “відповідає” за соковитість, м’якість та ніжність страви. Пропорція на 1 кг – 250 г білого хліба, замоченого у воді.

Рушники стали жорсткими? Ось як виправити ситуацію

субота, 23 серпень 2025, 8:15

Ваші рушники після прання стали жорсткими і неприємними на дотик? Ви не одні - це поширена проблема, яку часто створюють звички прання та сушки, передають Патріоти України. Більшість людей додають кондиціонер, думаючи, що він зробить рушники м’якими. Н...

Оце так! Засоби для укладання волосся шкодять легеням не менше, ніж вихлопи авто, - дослідження

субота, 23 серпень 2025, 7:43

Інженери з Університету Пердью виявили, що засоби для гарячої укладки волосся можуть становити серйозну небезпеку для здоров’я, передають Патріоти України. Під час використання таких продуктів у поєднанні з тепловими приладами — випрямлячами, фенами чи...