А ви це знали? Чому господині додають соду до гречки

Хочете, щоб гречана каша була розсипчастою, ароматною та з легким червоним відтінком? Додайте всього лиш дрібку соди, але в правильний час під час варіння, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб гречка була не водяниста, а розсипчаста, треба варити її у воді з пропорцією 1:2. Так, на 1 стакан сухої крупи візьміть 2 стакани води.

Після того, як вода закипить, всипте промиту гречку та додайте 1/2 ч.л. солі та 1/4 ч.л. соди.

Відбудеться кулінарна магія: гречка почне шипіти, пінитися і стане червоного відтінку.

Така гречка добре набухає, зерна м’які, не давкі чи гливкі. Гарнір набагато смачніший, ніж тоді, коли варимо без солі.

Присмак соди при такій пропорції не відчувається.

От у чому секрет! Названо спеції, які роблять гречану кашу найсмачнішою

субота, 18 травень 2024, 9:12

Гречану крупу можна перетворити на смачний гарнір, додавши просто трохи спецій. Смак стане оригінальним. Всі навіть будуть питати добавки. Поговоримо про це детальніше в статті. Для гречки є ряд спецій та приправ, які вам добре відомі, наприклад:. Вико...

Смакота! Найкраща швидка піца з лаваша за 15 хвилин

субота, 18 травень 2024, 8:52

Якщо дуже хочеться піци, а часу обмаль, приготуйте піцу з лаваша. Тонке тісто, стандартна начинка - і море задоволення від здійсненого бажання. Для приготування такої піци потрібно 2 круглих коржі лаваша, будь-яка ковбаса, кетчуп і твердий сир. Підгот...