А ви це знали? Чому яйця небажано зберігати в холодильнику - основні причини

Ми звикли зберігати яйця в холодильнику, незважаючи на те, що в магазинах продукт зберігається просто на прилавках і при цьому не псується, передають Патріоти України.

Виявляється, зберігання яєць у холодильнику не гарантує їм триваліший термін зберігання. Є лише одна причина, яка може змусити вас після приходу додому покласти яйця у холодильник.Майже всі компанії-виробники холодильників пропонують окремий лоток для яєць. Вважається, що охолодження яєць захищає їх від псування та знижує ризик харчового отруєння, спричиненого сальмонельозом, оскільки при низьких температурах сальмонела гине.

Це дійсно так. Тому якщо ви підозрюєте, що яйця можуть бути заражені сальмонельозом, їх обов'язково зберігайте в холодильнику. Бо за кімнатної температури вони можуть заразити інші яйця.

При цьому здорові яйця, що зберігаються за кімнатної температури, не псуються. Крім того, у багатьох рецептах рекомендується використовувати яйця, які зберігаються за кімнатної температури, оскільки вони краще збиваються, ніж холодні з холодильника.

Крім того, є ще аргументи не залишати яйця у холодильнику. При тривалому зберіганні яєць за низьких температур на шкаралупі можуть з'явитися тріщини, там почнуть утворюватися і накопичуватися бактерії. Існує ризик, що при розбиванні яйця бактерії потраплять спочатку в яйце, а потім і в організм.

Крім того, яйця, що довго перебувають при низькій температурі, схильні до конденсації, коли їх виймають з холодильника і переносять у приміщення з кімнатною температурою. Це також сприяє зростанню бактерій на яєчній шкаралупі

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...