Важко знайти простішу ранкову страву, ніж яєчня. Приготувати яєчню дуже легко. На це піде небагато часу, передають Патріоти України.
При цьому ви отримаєте достатню для одержання енергії на початку дня кількість поживних речовин.
Втім, іноді кулінари стикаються з труднощами під час приготування яєчні.
У деяких випадках страва починає пінитися під час смаження. Недосвідчені господині починають турбуватися з цього приводу, думаючи, що справа у поганій якості продукту.
Проте досвідчені господині запевняють: зазвичай проблема пояснюється зовсім іншою обставиною.
Чому яйця піняться
В абсолютній більшості випадків поява піни в яєчні пов’язана з надлишком води на сковорідці.
Звичайно, самі яйця тут ні до чого. Навряд чи кулінар змішував їх із водою.
Швидше за все, справа у маслі, що використовується. Зазвичай піниться вершкове.
Аналогічний процес може статися і з нерафінованою олією низької якості, що має у своєму складі багато води.
Як вирішити проблему
Перше, що можна зробити, – це просто замінити олію. Для смаження яєць бажано використовувати якісніший продукт.
Для тих, хто не хоче вдаватися до альтернативного різновиду олії, можна вдатися до другого способу.
Почекайте, доки зайва вода випарується. Для цього слід заздалегідь розігріти рослинну олію на сковороді.
Та виливати яєчню слід вже на гарячу сковороду.
У світі здорового харчування багато хто вважає, що продукти з маркуванням низькожирний, корисний або натуральний автоматично допомагають підтримувати вагу. Проте експерти британської клініки з питань схуднення Optimal You застерігають: не всі такі прод...
Суп часто варять у великій кількості, щоб вистачило на довше і не доводилося готувати щодня. Але мало хто замислюється, скільки часу ця страва може залишатися безпечною для вживання. Неправильне зберігання або надто довгий термін у холодильнику можуть ...