А ви це знали? Чому яйця потрібно класти в киплячу воду, а не холодну

У ресторанах шеф-кухарі кладуть яйця в киплячу воду, а не холодну. Секрет простий - при такому способі приготування яйця варяться некруто за 2 хвилини, а не за 5, а для кухаря економія часу тільки на руку, передають Патріоти України.

Подробиці

При варінні в кип’ятку миттєво припиняються реакції між ферментами, це значить що, яйця, зварені в такий спосіб, будуть безпечні для здоров’я. Кидати в гарячу воду можна лише яйця кімнатної температури.

Яйця, які ви щойно дістали з холодильника тріснуть, якщо відразу кинути їх у киплячу воду.А якщо яйце кімнатної температури, можна кидати його відразу в киплячу воду.Вже через 3–4 хвилини будуть готові яйця некруто, а через 10–15 хвилин – круто.

Крім того, білок яйця згорнеться відразу, а отже, таке яйце вам буде легше почистити. Якщо шкаралупа трісне в окропі, відразу додайте сіль або оцет. Білок миттєво згорнеться, а тріщина затягнеться.

Творить дива! Це тренування може уповільнити старіння на 12 років

п’ятниця, 8 серпень 2025, 5:40

Нове дослідження показує, що всього 75 хвилин бігу на тиждень можуть значно уповільнити біологічне старіння - на цілих 12 років, передають Патріоти України. Вчені проаналізували дані майже 4500, дорослих американців і виявили, що у тих, хто бігає не ме...

Вважаєте свій сніданок корисним? Ці продукти можуть додавати вам зайві кілограми!

четвер, 7 серпень 2025, 18:13

У світі здорового харчування багато хто вважає, що продукти з маркуванням низькожирний, корисний або натуральний автоматично допомагають підтримувати вагу. Проте експерти британської клініки з питань схуднення Optimal You застерігають: не всі такі прод...