У ресторанах шеф-кухарі кладуть яйця в киплячу воду, а не холодну. Секрет простий - при такому способі приготування яйця варяться некруто за 2 хвилини, а не за 5, а для кухаря економія часу тільки на руку, передають Патріоти України.
При варінні в кип’ятку миттєво припиняються реакції між ферментами, це значить що, яйця, зварені в такий спосіб, будуть безпечні для здоров’я. Кидати в гарячу воду можна лише яйця кімнатної температури.
Яйця, які ви щойно дістали з холодильника тріснуть, якщо відразу кинути їх у киплячу воду.А якщо яйце кімнатної температури, можна кидати його відразу в киплячу воду.Вже через 3–4 хвилини будуть готові яйця некруто, а через 10–15 хвилин – круто.
Крім того, білок яйця згорнеться відразу, а отже, таке яйце вам буде легше почистити. Якщо шкаралупа трісне в окропі, відразу додайте сіль або оцет. Білок миттєво згорнеться, а тріщина затягнеться.
Здорове харчування – важлива складова нашого життя, яка допомагає підтримувати фізичну форму та запобігати хворобам. Проте навіть найкорисніші продукти можуть становити небезпеку для здоров'я, якщо їх неправильно вживати або готувати, передають Патріот...
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...