А ви це знали? Чому яйця потрібно класти в киплячу воду, а не холодну

У ресторанах шеф-кухарі кладуть яйця в киплячу воду, а не холодну. Секрет простий - при такому способі приготування яйця варяться некруто за 2 хвилини, а не за 5, а для кухаря економія часу тільки на руку, передають Патріоти України.

Подробиці

При варінні в кип’ятку миттєво припиняються реакції між ферментами, це значить що, яйця, зварені в такий спосіб, будуть безпечні для здоров’я. Кидати в гарячу воду можна лише яйця кімнатної температури.

Яйця, які ви щойно дістали з холодильника тріснуть, якщо відразу кинути їх у киплячу воду.А якщо яйце кімнатної температури, можна кидати його відразу в киплячу воду.Вже через 3–4 хвилини будуть готові яйця некруто, а через 10–15 хвилин – круто.

Крім того, білок яйця згорнеться відразу, а отже, таке яйце вам буде легше почистити. Якщо шкаралупа трісне в окропі, відразу додайте сіль або оцет. Білок миттєво згорнеться, а тріщина затягнеться.

Як позбутися комарів і мошок на все літо - "революційний" лайфхак

субота, 12 липень 2025, 19:05

Зірка шоу Dragon’s Den і бізнесвумен Сара Девіс поділилась своїм “революційним” методом, який не лише відлякує комарів і мошок, але й прикрашає ваш сад або балкон. І все це - без хімії та з мінімальними витратами, передають Патріоти України.

Названо фрукт, який омолоджує судини та покращує зір - їжте його на сніданок

субота, 12 липень 2025, 18:35

Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...