А ви це знали? Чому яйця потрібно класти в киплячу воду, а не холодну

У ресторанах шеф-кухарі кладуть яйця в киплячу воду, а не холодну. Секрет простий - при такому способі приготування яйця варяться некруто за 2 хвилини, а не за 5, а для кухаря економія часу тільки на руку, передають Патріоти України.

Подробиці

При варінні в кип’ятку миттєво припиняються реакції між ферментами, це значить що, яйця, зварені в такий спосіб, будуть безпечні для здоров’я. Кидати в гарячу воду можна лише яйця кімнатної температури.

Яйця, які ви щойно дістали з холодильника тріснуть, якщо відразу кинути їх у киплячу воду.А якщо яйце кімнатної температури, можна кидати його відразу в киплячу воду.Вже через 3–4 хвилини будуть готові яйця некруто, а через 10–15 хвилин – круто.

Крім того, білок яйця згорнеться відразу, а отже, таке яйце вам буде легше почистити. Якщо шкаралупа трісне в окропі, відразу додайте сіль або оцет. Білок миттєво згорнеться, а тріщина затягнеться.

Це може здивувати! Як алкоголь і солодощі впливають на стан волосся

понеділок, 15 вересень 2025, 17:30

Блискуче та густе волосся часто вважають ознакою здоров’я і краси, проте харчові звички можуть суттєво впливати на його стан. Нові наукові огляди свідчать, що регулярне вживання алкоголю та солодких напоїв здатне прискорювати випадіння волосся, передаю...

Що ви помітили першим на цій картинці? Тест розкриє ваш тип особистості

понеділок, 15 вересень 2025, 17:10

Простий психологічний тест з картинками допоможе дізнатися більше про себе та свій характер. Кожна людина по-різному сприймає світ і фокусується на різних деталях. Ваш перший вибір може багато прояснити про вашу особистість, передають Патріоти України....