А ви це знали? Чому картоплю при варінні потрібно класти в киплячу воду

Існує величезна кількість нюансів, пов’язаних із варінням картоплі, передають Патріоти України.

Одним із спірних моментів є температура води.

Одні кулінари вважають, що вода повинна нагріватися одночасно з картоплею, що знаходиться в ній.

Інші господині впевнені, що воду необхідно довести до кипіння окремо, а картоплю слід кидати вже в окріп.

Подробиці

Професіонали давно поставили крапку у цій давній суперечці.

Як правильно варити картоплю

Досвідчені кулінари підкреслюють: овоч повинен опинитися саме у киплячій воді.

Якщо не відправити картоплю в каструлю в потрібний момент, то в страві навряд чи збережуться корисні вітаміни.

Так відбудеться розчинення крохмалю та руйнування вітаміну C.

А ось при впливі на картоплю високих температур відбувається такий процес, як «обволікання» крохмалем. У цьому випадку важливі для організму речовини залишаються усередині овочів.

Коли картоплю потрібно варити у холодній воді

Втім, є випадок, коли варіння овочів доводиться здійснювати у холодній воді.

Йдеться про приготування картоплі у мундирі. Наприклад, для салатів.

Якщо відправити неочищену картоплю в окріп, то через різкий перепад температур шкірка, швидше за все, лусне.

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Чому щасливі стосунки іноді дають тріщину: ТОП-6 причин

вівторок, 25 листопад 2025, 9:15

На початку стосунків усе здається ідеальним, а закохані не можуть насититися одне одним. З часом певні фактори можуть почати руйнувати навіть найміцніші відносини, передають Патріоти України. Немає універсального рецепта, але спільна готовність працюва...