Існує величезна кількість нюансів, пов’язаних із варінням картоплі, передають Патріоти України.
Одним із спірних моментів є температура води.
Одні кулінари вважають, що вода повинна нагріватися одночасно з картоплею, що знаходиться в ній.
Інші господині впевнені, що воду необхідно довести до кипіння окремо, а картоплю слід кидати вже в окріп.
Професіонали давно поставили крапку у цій давній суперечці.
Як правильно варити картоплю
Досвідчені кулінари підкреслюють: овоч повинен опинитися саме у киплячій воді.
Якщо не відправити картоплю в каструлю в потрібний момент, то в страві навряд чи збережуться корисні вітаміни.
Так відбудеться розчинення крохмалю та руйнування вітаміну C.
А ось при впливі на картоплю високих температур відбувається такий процес, як «обволікання» крохмалем. У цьому випадку важливі для організму речовини залишаються усередині овочів.
Коли картоплю потрібно варити у холодній воді
Втім, є випадок, коли варіння овочів доводиться здійснювати у холодній воді.
Йдеться про приготування картоплі у мундирі. Наприклад, для салатів.
Якщо відправити неочищену картоплю в окріп, то через різкий перепад температур шкірка, швидше за все, лусне.
Щойно на вулиці теплішає - до оселі летять мухи, як на мед. Але є один простий натуральний спосіб, який не лише відлякує комах, а й наповнює дім приємним ароматом. І це не спрей із супермаркету, передають Патріоти України. Експерти з Perfect Plants рад...
Після нещодавньої спеки газони масово пожовтіли та висохли - але одна помилка під час поливу може зробити ситуацію ще гіршою. Експерти з догляду за газоном попереджають: неправильний час поливу здатен буквально спалити траву, навіть якщо вона вже почал...