Існує величезна кількість нюансів, пов’язаних із варінням картоплі, передають Патріоти України.
Одним із спірних моментів є температура води.
Одні кулінари вважають, що вода повинна нагріватися одночасно з картоплею, що знаходиться в ній.
Інші господині впевнені, що воду необхідно довести до кипіння окремо, а картоплю слід кидати вже в окріп.
Професіонали давно поставили крапку у цій давній суперечці.
Як правильно варити картоплю
Досвідчені кулінари підкреслюють: овоч повинен опинитися саме у киплячій воді.
Якщо не відправити картоплю в каструлю в потрібний момент, то в страві навряд чи збережуться корисні вітаміни.
Так відбудеться розчинення крохмалю та руйнування вітаміну C.
А ось при впливі на картоплю високих температур відбувається такий процес, як «обволікання» крохмалем. У цьому випадку важливі для організму речовини залишаються усередині овочів.
Коли картоплю потрібно варити у холодній воді
Втім, є випадок, коли варіння овочів доводиться здійснювати у холодній воді.
Йдеться про приготування картоплі у мундирі. Наприклад, для салатів.
Якщо відправити неочищену картоплю в окріп, то через різкий перепад температур шкірка, швидше за все, лусне.
Якщо останнім часом ви зловживали смаколиками та відчуваєте наслідки надмірного частування, не варто панікувати — правильне харчування допоможе повернутися у форму. Однак врахуйте, що різке скорочення калорій або відмова від цілих груп продуктів може л...
Вирощування полуниці може стати набагато ефективнішим, якщо правильно підібрати рослини-компаньйони. Ці рослини не лише захищають полуницю від шкідників та хвороб, а й покращують її смак та врожайність, передають Патріоти України. Фахівці радять садити...