Існує величезна кількість нюансів, пов’язаних із варінням картоплі, передають Патріоти України.
Одним із спірних моментів є температура води.
Одні кулінари вважають, що вода повинна нагріватися одночасно з картоплею, що знаходиться в ній.
Інші господині впевнені, що воду необхідно довести до кипіння окремо, а картоплю слід кидати вже в окріп.
Професіонали давно поставили крапку у цій давній суперечці.
Як правильно варити картоплю
Досвідчені кулінари підкреслюють: овоч повинен опинитися саме у киплячій воді.
Якщо не відправити картоплю в каструлю в потрібний момент, то в страві навряд чи збережуться корисні вітаміни.
Так відбудеться розчинення крохмалю та руйнування вітаміну C.
А ось при впливі на картоплю високих температур відбувається такий процес, як «обволікання» крохмалем. У цьому випадку важливі для організму речовини залишаються усередині овочів.
Коли картоплю потрібно варити у холодній воді
Втім, є випадок, коли варіння овочів доводиться здійснювати у холодній воді.
Йдеться про приготування картоплі у мундирі. Наприклад, для салатів.
Якщо відправити неочищену картоплю в окріп, то через різкий перепад температур шкірка, швидше за все, лусне.
Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...
Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...