А ви це знали? Чому картоплю треба класти в воду після закипання


Зварити картоплю можуть всі. Можна навіть почути слова, що не треба нас вчити, й так все знаємо. Ніколи не пізно вчитися новому. Не всі знають деякі нюанси, а в кулінарії їх дуже багато.

Картоплю переважно після чищення відразу заливають водою та відправляють на вогонь. А чому ж є порада робити це тільки після закипання води?

Подробиці

Якщо залити картоплю холодною водою та поставити варитися, більшість корисних речовин буде втрачено. Рекомендують дочекатися спочатку закипання води, а потім вже в неї занурювати картоплю.

Питання щодо солі. Не треба відразу додавати. Дочекайтеся моменту, коли овочі стануть м’якими, а тоді посоліть. До речі, молода картопля вариться швидко. За 20 хвилин вона буде готова.

Якщо ви плануєте відварювати картоплю на пюре, тоді розріжте її на кілька частин. Так вона швидше довариться. Не забудьте додати лаврове листя. А для аромату можна ще й цибулю.

Як знизити рівень кортизолу: ТОП-5 ефективних способів заспокоїти нерви та відновити спокій

середа, 10 грудень 2025, 11:15

Стрес став невід’ємною частиною нашого життя, і його надлишок впливає на здоров’я, енергію та настрій. Коли стрес триває постійно, рівень кортизолу різко зростає. На щастя, існують прості, але ефективні способи стабілізувати гормони та повернути внутрі...

Перевірте себе! Побачене першим розкриє, яка ви людина

середа, 10 грудень 2025, 10:30

Оптичні ілюзії в ролі тестів на риси особистості - це цікавий спосіб пізнати себе. І хоча повністю покладатись на них не варто, все ж вони здатні дещо розповісти нам про наш внутрішній світ. Дивіться фото нижче, передають Патріоти України. Такі зображе...