А ви це знали? Чому картоплю треба класти в воду після закипання


Зварити картоплю можуть всі. Можна навіть почути слова, що не треба нас вчити, й так все знаємо. Ніколи не пізно вчитися новому. Не всі знають деякі нюанси, а в кулінарії їх дуже багато.

Картоплю переважно після чищення відразу заливають водою та відправляють на вогонь. А чому ж є порада робити це тільки після закипання води?

Подробиці

Якщо залити картоплю холодною водою та поставити варитися, більшість корисних речовин буде втрачено. Рекомендують дочекатися спочатку закипання води, а потім вже в неї занурювати картоплю.

Питання щодо солі. Не треба відразу додавати. Дочекайтеся моменту, коли овочі стануть м’якими, а тоді посоліть. До речі, молода картопля вариться швидко. За 20 хвилин вона буде готова.

Якщо ви плануєте відварювати картоплю на пюре, тоді розріжте її на кілька частин. Так вона швидше довариться. Не забудьте додати лаврове листя. А для аромату можна ще й цибулю.

Ківі чи лимон? Один швидкий погляд на картинку розкриє ваш характер!

четвер, 20 листопад 2025, 6:15

Кожен із нас сприймає світ по-своєму, крізь власну внутрішню призму. Іноді достатньо лише одного швидкого погляду на зображення, аби дізнатися щось нове про власний характер та емоційний стан. Пропонуємо пройти простий психологічний тест і з’ясувати, щ...

Психологічний тест: Яку каву ви оберете? Дізнайтеся свою особистість!

четвер, 20 листопад 2025, 5:40

Маєте хвилинку для перерви та розваги? Погляньте на шість кав у красивих чашках і протягом 3 секунд оберіть ту, яку б хотіли випити. Ваш вибір розповість про вас більше, ніж здається, передають Патріоти України. Цей тест — гра, а не психологічний діагноз.