А ви це знали? Чому категорично не можна зберігати їжу в сковороді в холодильнику

Дуже часто господині, приготувавши їжу, не перекладають її в контейнер, а ставлять в холодильник прямо у сковороді. Робити це категорично не можна, оскільки це погано не лише для продуктів, але і для сковороди, передають Патріоти України.

Чи можна сковороду ставити в холодильник

Чи можна зберігати їжу в сковороді? Відповідь буде ні. І причин цьому кілька. По-перше, метали можуть проникати в їжу. Зокрема, це стосується сковорідок з таких металів, як мідь та алюміній. Вони не мають захисного покриття, тому тривале зберігання продуктів може призвести до забруднення їжі металами, а це в перспективі може викликати проблеми зі здоров'ям.

Друга причина, з якої не варто ставити сковороду з їжею в холодильник в тому, що без герметичної кришки (якої немає у сковороди) їжа псується та втрачає смак. Крім того, коли продукти зберігаються в холодильнику, там створюється вологе середовище, що ідеально для росту бактерій.

Мікроби та бактерії будуть проникати в посуд, забруднюючи їжу. Також без герметичної кришки їжа також може вбирати запахи. Алюмінієвий посуд вступає в реакцію з кислими харчовими інгредієнтами, вона може забруднювати продукт і змінювати смак. У результаті при вживанні їжа може викликати нудоту і розлад шлунка.

По-третє, зберігання сковороди в холодильнику призводить до її пошкодження. Наприклад, якщо зберігати солоні або кислі продукти в сковороді в холодильнику, можна викликати корозію металу. А посуд з чавуну та вуглецевої сталі в холодильнику піддаватиметься впливу вологи і може іржавіти.

Сковороді з антипригарним покриттям також не місце в холодильнику. Низька температура псує антипригарне покриття.

Що ви бачите на зображенні? Простий тест розкриє правду про вас

неділя, 29 червень 2025, 13:05

В цьому тесті на особистість ти дізнаєшся свою найбільшу перевагу залежно від того, що ти побачиш на зображенні. Усе, що потрібно, - це швидко поглянути на картинку, а потім, залежно від того, що перш за все приверне твою увагу, ти дізнаєшся результат,...

Це може шокувати! Чотири продукти спричиняють щонайменше третину всіх смертей у світі

неділя, 29 червень 2025, 12:42

Щонайменше третина смертей у світі спричинена лише чотирма продуктами — до такого висновку дійшла професорка Анна Гілмор, директорка Центру громадського здоров’я XXI століття при Університеті БатаЮ передають Патріоти України. У коментарі іспанському ви...